Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Uppträd med stjärnorna på Abba-museet

Publicerad: 13 april 2016, 12:37

Snart kan du ställa dig på scenen som den femte medlemmen i Abba på Abba-museet i Stockholm. Det ska verkliggöras genom hologram, och såklart till tonerna av klassikerna Mamma Mia och Dancing Queen.


Ämnen i artikeln:

ABBA The MuseumFido

Besökare kan alltså äntra scenen tillsammans med popgruppen och uppträda med låtarna Mamma Mia och Dancing Queen. Hologram har funnits på museet redan tidigare, men nu har man arbetat hela vintern för att ta dem till nästa nivå, och det har man gjort med hjälp av animations- och VFX-bolaget Fido. Koreografin till de digitala showerna har gjorts av Abbas ursprungliga koreograf, Graham Tainton, som blir hela 89 i år gammal i år. Rörelserna spelades sedan in av Imagination Studios.

På Abba The Museum vill man ligga i framkant vad gäller teknik, och så föddes idén till att ta silikondockorna till nästa nivå.

– Som ett av de ledande interaktiva musikmuseerna i världen så vill och måste vi hela tiden ligga i framkant och utvecklas i takt med all ny digital teknik och vi ville att hologrammen i "5th member" skulle vara lika övertygande som de silikondockor vi har av gruppen på museet. Så vi kontaktade Fido, som ju vet hur man trollar digitalt, säger Ingmarie Halling, museichef och curator på Abba The Museum, i en kommentar.

Den 23 april är det dags för hologrammen att inta scenen – och med sig vill de ha en femte medlem. Här kan du se några bilder från arbetsprocessen med hologrammen:

Louise Lindberg

Ämnen i artikeln:

ABBA The MuseumFido

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.