Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Utställning – inslagen i paket

Publicerad: 14 april 2011, 06:38

På fredag invigs utställningen ”Present – makt att förändra” på Mynttorget i Stockholm. Själva utställningen, som visar upp olika lösningar på samhällets största problem, är inslagen i ett stort rosa paket och kommer att ställas upp på gator och torg runt om i Sverige under 2011 och 2012.


På fredag klockan 13.30 invigs utställningen som speglar 60 idémakare, forskare och sakkunnigas försök att lösa några av samhällets största problem. Bakom utställningen står Riksutställningar och nätverket Plural tillsammans med idégivaren Tuttika Sen.

– Det här är ett asfett projekt där en massa yngre människor fått chansen att hänga tillsammans och diskutera förändring. Alltihop finns inbyggt i en skitstor rosa turnerande present, det är galet roligt, säger Emma Knyckare från nätverket Plural, i ett pressmeddelande.

Idéerna till lösningarna som visas upp har tagits fram under workshopar som arrangerats runt om i Sverige. Idémakarna har sedan tillsammans med forskare och andra sakkunniga diskuterat fram hur idéerna ska kunna realiseras.

– Med projektet vill vi bidra till att fler unga blir en del av och  påverkar utställningsmediet. Genom att skapa en arena för människors  åsikter och idéer vill vi inspirera till att se lösningar och  möjligheter, säger Staffan Forssell, generaldirektör på  Riksutställningar, i ett pressmeddelande.

Malin Carlehäll

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.