Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

V:s blixtreplik på FP-annonsen

Publicerad: 6 augusti 2014, 12:52

V:s svar på FP-affischen.

”Feminism och fett med socialism”. Det är Vänsterpartiets inofficiella blixtreplik på FP-ledaren Jan Björklunds affisch ”Feminism utan socialism”. Bilden på Rossana Dinamarca har fått ordentlig spridning i sociala medier.


Ämnen i artikeln:

Jan BjörklundVänsterpartietIngoFolkpartiet

Reklam- och pr-kriget är i full gång infölr höstens val. Tidigare har Alliansen fightats med SSU om tårtfilmen – och nu kontrar V på Folkpartiets officiella valaffischer, gjorda av reklambyrån Ingo.

Partiet vill distansera sig ifrån vänstern, och på en av affischerna poserar Jan Björklund till texten ”Feminism utan socialism.”

Vänsterpartiet har lagt upp ett svar med en fightande Rossana Dinamarca – partiets utbildningspolitiska- och feministiska talesperson. På bilden riktar hon en spark, till texten ”Feminism och fett med socialism”. Bilden är tidigare publicerad i en V-folder om bland annat feministiskt självförsvar.

– Det var en bekant från partiet som la ut bilden imorse. Jag såg den på Twitter, det är en cool bild och ett bra svar på tal. Feminism utan socialism ökar klyftorna mellan könen, det har vi sett med den borgerliga regeringen, säger Rossana Dinamarca till Resumé.

Bilden på Rossana Dinamarca är tagen av Elisabeth Ohlson Wallin, sedan har Richard Olsson, medlem i Vänsterpartiet i Malmö, gjort montaget med texten.

FP:s presschef Anders Andrén kommenterar V-repliken i ett sms till Dagens Media:

– Det är bra med tydliga alternativ. Vill du ha feminism och marknadsekonomi röstar du på Folkpartiet, vill du ha högre skatt röstar du på Vänsterpartiet.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.