Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Vällagat valfläsk i årets kampanjer

Publicerad: 24 maj 2010, 15:11

Det sägs att vägen till mannens hjärta går genom magen, gäller det för väljare också? Det hoppas både Centern och Miljöpartiet som ger ut kokböcker inför höstens val. – Det är en bra snackis. Våra valarbetare älskar att ha något att räcka över, säger Lena Forsman kommunikationschef hos Centerpartiet.


Peter Eriksson lagar lammstek.

Att kombinera politik och mat är inte helt nytt. Centerpartiet har gett ut kokböcker förr. Moderatkvinnorna gav ut en kokbok inför EU-Valet 2009 som innehöll Fredrik Reinfeldts brett omskrivna korvgryta.

Självklart handlar inte årets böcker bara om att vi ska få njuta vid matbordet.
– Det handlar väldigt mycket om att mat är en viktig del av den offentliga sektorn. Att se till att vi får tillbaka lokala tillagningskök så vi kan använda lokala råvaror och erbjuda en mat som är värdig skolbarnen och de äldre, säger Peter Eriksson språkrör för Miljöpartiet och författare till ”Gröna recept för godare mat”

– Vi koncenterar oss både på företagare och klimat så boken ger klimatsmarta recept och har reportage från företag som jobbar med mat, säger Lena Forsman om Centerns bok.

Varför nå ut till väljarna med en kokbok?
– Det är ett roligt sätt att förena nytta med nöje. Eftersom frågorna handlar om mat så känns det naturligt att presentera dem i en kokbok, säger Peter Eriksson.

– Recept och mat är många intresserade av och vill ha. Det är ett optimalt valmaterial, säger Lena Forsman.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.