Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Vänsterpartist blir pr-konsult på Westander

Publicerad: 5 juni 2013, 09:26

Kristoffer Housset lämnar V för Westander.

De vänsterpartister som gått över till pr-branschen kan räknas på ena handens fingrar. Lars Ohlys mannar hör till dem. För några år sedan blev Ohlys pressekreterare Matti Kataya pr-konsult – och nu även Ohlys förra högra hand, Kristoffer Housset.


Ämnen i artikeln:

Westander

Vänsterpartiets dåvarande pressekreteraren Matti Kataja, som jobbade med Lars Ohly, gick till Prime för ett antal år sedan.

Nu går Kristoffer Housset, nuvarande pressekreterare på  Vänsterpartiet, till Westander. Även han har varit pressekreterare till Lars Ohly.

Jenny Lindahl jobbade ett tag på Hill + Knowlton, men i övrigt är det tunnsått med vänsterpartister i pr-branschen.

– Det är ganska ovanligt, men ändå är det ju några stycken som gått den vägen, säger Kristoffer Housset.

Lars Ohly är alltså något av en gemensam nämnare, men Kristoffer Housset tror inte att det handlar om någon ”Ohly-effekt".

– Nej, men när man jobbar med en partiledare blir man väldigt fokuserad på kommunikationsfrågor i sin yrkesroll och det kan skapa ett intresse för den typen av frågor i vidare bemärkelse, säger Kristoffer Housset, som berättar att hans partikamrater blivit glada för hans skull.

Inga ideologiska problem med att gå över till pr-branschen?
– Nej, det tycker jag inte. Westander är en väldigt transparent byrå som är öppen med sina uppdragsgivare.  Det är en viktig orsak till att jag valt att söka mig till just Westander. På Westander är man öppen med vilka kunder  man har och vilka metoder man använder. Jag tycker att det borde vara  mindre hemlighetsmakeri i pr-branschen, säger Kristoffer Housset.

Kristoffer  Housset har arbetat på Vänsterpartiets riksdagskansli i åtta år och var  pressekreterare till partiledaren Lars Ohly under tre år. Han har  arbetat som politisk sekreterare, pressekreterare till riksdagsgruppen  och som vikarierande kommunikationschef. Kristoffer Housset har en  magisterexamen i ekonomisk historia med särskilt fokus på  integrationsfrågor.

–  Kristoffer Housset har en gedigen bakgrund inom politisk kommunikation  och inte minst medieträning. Hans praktiska erfarenheter kommer att vara  till stor nytta för våra uppdragsgivare, säger Patrik Westander, vd på  Westander.

Kristoffer  Housset var en av 258 sökande till Westander i vårens  rekryteringskampanj. Westander har i dag 30 anställda. Målsättningen är  att växa till 35 under 2014.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Westander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.