Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Värsta kritikern blir ny kollega

Publicerad: 12 maj 2010, 11:42

Diplomat Communications seniorkonsult tillika fd folkpartistiskt kommunalråd i Uppsala, Jan-Ove Jerrestål, krävde högljutt Lars Leijonborgs avgång. Nu står det klart att förra folkpartiledaren börjar på Diplomat:
– Vi har försonats, säger Jan-Ove Jerrestål.
– Vi har redan samarbetet i ett projekt med utmärkt resultat, säger Lars Leijonborg.


Ämnen i artikeln:

Diplomat CommunicationsLars Leijonborg

Lars Leijonborg blir snart pr-konsult

Det var mellan åren 1998-2000 som kritiken i de egna leden var som allra skarpast mot folkpartiledaren Lars Leijonborg. En av de som stod allra högst upp på barrikaden var dåvarande folkpartistiska kommunalrådet i Uppsala, Jan-Ove Jerrestål.

Idag är han seniorkonsult på Diplomat Communications, det vill säga samma byrå som det idag står klart att Lars Leijonborg börjar på.
– Det stämmer att jag var kritisk och krävde hans avgång. Vad jag framförallt var kritisk mot var att han var otydlig med partiets ideologiska budskap, men han bättrade sig och vi har försonats, säger Jan-Ove Jerrestål.

Det var först i samband med att  dåvarande folkpartiledaren Lars Leijonborg reste runt i landet för att träffa partimedlemmarna och anlände till Uppsala som de båda herrarna rökte fredspipa:
– Det handlade egentligen om en kommunikationsfråga. Men han tog till sig medlemmarnas åsikter och blev en lyssnande partiledare. Nu ska det bli kul att få ta del av Lars erfarenheter då han börjar på Diplomat, säger Jan-Ove Jerrestål.

Lars Leijonborg uppger att han redan samarbetat med Jan-Ove Jerrestål i ett projekt och att det varit ett väl fungerande samarbete.
– Jag hade aldrig några svårigheter att samarbeta med Jan-Ove under folkparti-tiden. Och nu har jag ju börjat ett nytt liv.

Han kommer ihåg att många partimedlemmar var skeptiska mot honom en period, men just kritiken från Jan-Ove Jerrestål säger han sig inte komma ihåg:
– Jag har nog inte tänkt på det förrän du tog upp det hela, säger Lars Leijonborg.

Men han var ju en av de mer högljudda kritikerna?
– Det fanns nog dem som var ännu mer högljudda. Jag hoppas att vi kommer att fortsätta samarbeta på ett utmärkt sätt, säger Lars Leijonborg.

Diplomat har precis öppnat ett kontor i Bryssel och tanken är bland annat Lars Leijonborg ska bidra med erfarenheter kring politik i både Sverige och EU.
Lars Leijonborg var partiledare i tio år, statsråd under tre år och riksdagsledamot i mer än 30. I år utsågs han till styrelseordförande på UR. Lars Leijonborg tillträder tjänsten som senior adviser på Diplomat Communications den 1 augusti.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.