Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Varumärkena med störst genomslag i sociala videor

Publicerad: 12 december 2012, 06:52

Foto: Montage: Andreas Elgstrand

Google hamnar i topp när Unruly Media, den globala plattformen för marknadsföring i sociala videor mäter vilka varumärken som fått störst genomslag under 2012. Årets uppstickare är Coca-Cola.


Ämnen i artikeln:

NikeGoogle

Googles förgreningar på nätet ger deras videor en extra bra möjlighet till spridning. Under 2012 har varumärkets spridning i sociala videor ökat med 196,8 procent till nästan 5 900 000 delningar. Med det avancerar it-jätten sex placeringar till listans förstaplats.

Klippet "Project Glass" som visar en prototyp på glasögon som är anslutna till internet gav enskilt över en miljon delningar för Google som varumärke.

Även tvåan på listan – Nike har ökat kraftigt i antal delningar i år, 166,2 procent, och är det näst mest delade varumärket i sociala videor under 2012.

Felix Baumgartners hopp under hösten gav Red-Bull en femteplats på listan.

Klädmärket DC Shoes som är föknippade med streetwear faller på rankingen från Unrurly, som brnaschtidningen AdWeek har tagit del av. DC Shoes tappar två placeringar och har 19,9 procent mindre delningar än under 2011.

Att 2012 var ett sportår med både Fotbolls-EM och Sommar-OS sätter inte bara avtryck för skodominanten när det kommer till sociala videor. Även Coca-Cola, som var en av huvudsponsorerna till sommarspelen, i London ökar med hela 485,4 procent och återfinns på plats sex.


Ett annat undantag i sammanhanget, sex av tio på topplistan ökar stort, är Volkswagen. Den tyska fordonsjätten faller från en förstaplats under 2011 till en tiondeplacering på rankninen, med 57,9 procent färre delningar.


Tio i topp - mest delade i sociala videor 2012
1. Google
2. Nike
3. TNT
4. DC Shoes
5. Red Bull
6. Coca-Cola
7. Abercrombie & Fitch
8. Samsung
9. Proctor & Gamble
10. Volkswagen

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

NikeGoogle

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.