Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Vattenfall och Rune Borg går skilda vägar

Publicerad: 9 maj 2008, 12:18

Informationsbranschens grand old man, Rune Borg, har haft Vattenfall som uppdragsgivare i åtta år. Men nu är det slut på uppdragen.


Rune Borg. Foto: Andreas Alfredsson

I och med Carolina Wallenius tillträde som informationsdirektör upphör samarbetet mellan energijätten och Borg.

– Rune är inte helt ung och måste få dra sig tillbaka. Jag har precis rekryterat Mark Vadasz som ny presschef och han blir ansvarig för de här frågorna i fortsättningen, säger Carolina Wallenius.

Rune Borg är 75 år fyllda och har jobbat tillsammans med Vattenfalls koncernchef Lars Josefsson sedan hans tid som vd på försvarsjätten Celsius 1996.
– Jag representerar stenåldern och vi har skilts i största vänskaplighet. Carolina är en mycket begåvad dam. Hon behöver dock stöd, med hennes renodlade politiska och ekonomiska bakgrund. Men hon väljer sin egna medarbetare, säger Rune Borg.

Han räknar dock med att även i fortsättningen ge personliga råd till Josefsson.
– Jag har varit Lars bollplank i över tio år och vi kommer att fortsätta att ha en relation, säger Rune Borg.

Borg var tidigare informationschef på bland annat Procordia, Nobel och Bofors och har tre gånger belönats som näringslivets bäste informationschef.

Bernt Hermele

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.