Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Vd med blodad Thand

Publicerad: 24 mars 2011, 12:49

Företagarna har hittat en ny vd: Elisabeth Thand Ringqvist från pr-byrån Prime. – Jag ser fram emot mitt nya uppdrag. Företagare och entreprenörer är avgörande för att fler ska få jobb i Sverige, säger Elisabeth Thand Ringqvist.


Ämnen i artikeln:

Elisabeth Thand RingqvistFöretagarna

Elisabeth Thand Ringqvist. Foto: Ola Strangeways.

Företagarorganisationen Företagarna, som representerar över 70 000 företagare och har 260 lokalavdelningar, har rekryterat Elisabeth Thand Ringqvist från Prime som ny vd.

Jon kommer närmast från Prime, men hon har tidigare bland annat arbetat hos näringsminister Maud Olofsson och som managementkonsult på McKinsey. Hon har också drivit ett eget konsultföretag.

– Med Elisabeth Thand Ringqvist har vi hittat en vd som kan ta både en intern och extern roll. Hon har erfarenhet av strategi och ledning av kommersiella och ideella organisationer och ett brett politiskt engagemang. Dessutom har hon en bakgrund i familjeföretag och entreprenörskap, säger Företagarnas styrelseordförande Jens Spendrup, i en kommentar.

– Jag kommer att fortsätta att driva de viktigaste frågorna för Sveriges småföretag. Däribland att sänka kostnaderna för att anställa, modernisera LAS och kollektivavtal så att de passar småföretag och minska regeldjungeln, säger Elisabeth Thand Ringqvist.

Hon tillträder som vd den 7 juni. Till dess är Christina Linderholm fortsatt tillförordnad vd.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.