Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Vellinge betalar dyrt för att vara med i Körslaget

Publicerad: 1 augusti 2013, 11:03

37 500 kronor i minuten kostar det Vellinge att synas i Körslaget

För 150 000 kronor får Vellinge kommun visa upp sin bästa sida under fyra minuter i TV4:s Körslaget.


Ämnen i artikeln:

KörslagetMeter Television

Enligt Sydsvenskan började det hela med att en lokal kör från Skanör-Falsterbo blev uttagen till att medverka i TV4:s populära program Körslaget.

Produktionsbolaget Meter Television kontaktade samtidigt Vellinge kommuns näringslivschefen Nils-Arvid Andersson med frågan om kommunen ville vara med i ett samarbete kring inspelningarna.

För 150 000 kronor skulle kommunen få använda varumärket Körslaget och få bestämma vilka platser och landmärken som skulle visas i bild.

– Med tanke på vad reklamtid i tv kostar tyckte jag att det var en billig peng, säger Nils-Arvid Andersson till Sydsvenskan.

Men alla är inte glada åt att Vellinge kommun lägger ut pengar på att synas i Körslaget. Henrik Thorsell, folkpartistisk ledamot av kommunstyrelsens arbetsutskott, ville inte att kommunen skulle ge sig in i samarbetet.

– Det handlar inte om 150 000 är mycket eller lite pengar utan jag tycker det är principiellt fel att använda skattepengar till att finansiera ett kommersiellt bolags verksamhet, säger han till Sydsvenskan.

Han röstades dock ner av den moderata majoriteten i kommunstyrelsens arbetsutskott, så nu kommer Vellinges bästa sidor att visas upp under sammanlagt fyra minuter i de två första programmen av Körslaget.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

KörslagetMeter Television

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.