Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Vi har miljonsiffrorna – så mycket lägger partierna på kampanjer under valåret

Publicerad: 19 maj 2022, 13:14

Foto: ppart

Vem vinner och vem försvinner? Valåret 2022 är särskilt viktigt för några av partierna. Här är siffrorna bakom riksdagspartiernas kampanjbudgetar – och de viktigaste kanalvalen. Totalt spenderar partierna över 300 miljoner kronor på reklam och ytterkantspartierna har ökat kraftigt de senaste åren.


Ämnen i artikeln:

Valet 2022SocialdemokraternaModeraternaVänsterpartietCenterpartietKristdemokraternaSverigedemokraternaLiberalernaMiljöpartietToppnyheter

I september är det dags för riksdagsval i Sverige. Dagens åtta riksdagspartier riskerar att bli färre. Dessutom är det av opinionsundersökningarna att döma extremt tajt mellan blocken i kampen om

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Magasinet direkt i brevlådan, 11 nr per år

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.