Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Vi sa för hårda saker"

Publicerad: 7 maj 2010, 07:47

Adidas satte press på AIK – och nu har laget gjort en helomvändning. I uttalandena efter storförlusten mot IFK Göteborg i går stöttades plötsligt målvakten Tomi Maanoja som tidigare blivit totalsågad i media av både sina ledare och medspelare.


Ämnen i artikeln:

AdidasAIK

Rubrikerna i kvällstidningarna i tisdags efter AIK-ledarnas och spelarnas sågningar av målvakten Tomi Maanoja.

Bojan Djordjic. Foto: Tero Marjamäki.

I tisdags avslöjade Resume.se att Adidas satte press på AIK efter att klubbens ledare och spelare skyllt fiaskoresultaten på sig egen målvakt – uttalandena från AIK:arna i media var skoningslöst hårda mot Tomi Maanoja.

Adidas pr-chef Emma Stjernlöf berättade att företaget pratat med AIK om attackerna mot lagkamraten i media och vädjat om en ny strategi. 

–  Laget är inne i en jobbig spiral just nu, vilket såklart påverkar mycket. Ur sponsorperspektiv önskar vi såklart alltid att fokus ligger på det som händer på planen snarare än saker utanför och att eventuella motsättningar, stora som små, löses internt, sa Emma Stjernlöf i måndags.

I går när AIK föll tungt mot IFK Göteborg (0-4) gjorde Tomi Maanoja ytterligare en tavla – men efter matchen var tongångarna från lagkamraterna helt annorlunda.

Tränaren Björn Wesström som tidigare kapat Maanoja verbalt tar på sig ansvaret för förlusten utan att denna gång skylla på sin målvakt.

– Det är mitt jobb att förbereda spelarna och leda dem i match. Förlorar man med 0-4 så är det jag som är ansvarig för resultatet, säger Björn Wesström till Expressen.

– Vi är ett lag och vi förlorar tillsammans, säger mittbacken Per Karlsson till Sportbladet.

Och även mittfältaren Bojan Djordjic stöttar sin målvakt:

– Det som hände med Tomi var fruktansvärt. Tomi är en bra målvakt, men vi måste skydda honom på ett bättre sätt än vi gjorde i veckan. Vi sa för hårda saker mot en kille som gått igenom ett helvete, säger Bojan Djordjic till Sportbladet.

Till Expressen säger Djordjic även:

– Jag skulle skydda honom (Maanoja) som min egen son.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AdidasAIK

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.