Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Vill häva JKL-avtalet

Publicerad: 17 december 2013, 14:23

Kia Andréasson, kommunalråd och miljöpartiets gruppledare.

Fastighetsnämnden är inte nådig i sin kritik av JKL:s rådgivning i samband med den så kallade kvittoskandalen i Göteborgs stad – där kommunala höjare åkt till fastighetsmässan i Cannes och levt gott på skattebetalarnas pengar. Nämnden vill nu att fastighetskontoret säger upp avtalet med JKL.


Ämnen i artikeln:

JKL

”Mot bakgrund av de dåliga råden ger nämnden ger kontoret i uppdrag att  se över möjligheten att säga upp avtalet med JKL och att inte utnyttja  avtalet för ytterligare timmar.”

Så lyder beskedet från  fastighetsnämnden Göteborgs stad efter att fastighetskontoret anlitat  JKL inför Uppdrag Gransknings program om fastighetsmässan i Cannes.

GP  rapporterar att fastighetsnämnden nu ändå har uttalat fortsatt förtroende  för chefen för fastighetskontoret Christina Johansson.

Tongången var  dock högljudd och miljöpartiets gruppledare tillika kommunalrådet Kia  Andreasson menade att man som hög chef i Göteborgs stad bör veta hur man  ska hantera media och att JKL:s rådgivning strider mot kommunens  informationspolicy om öppenhet och transparens:

Fastighetskontoret  har bemött GP med att råden inte var avsedda för förvaltningens  verksamhet, utan allmänt hållna råd till företag med alltifrån  skräddarsydda kompendier till en samling råd inför intervjuer och  granskning.

”Det var inga konkreta och/eller specifika råd som skulle  kunna användas i kommunal förvaltning. Därför beslutade Christina sig  för att inte använda sig av dem”, skriver man i sitt svar till GP.

Tidningen låter läsarna avgöra om argumentet håller genom att lyfta fram råden.

I  kompendiet ”Fortsatt hantering Fastighetskontoret” framgår det att  fastighetskontoret har fått anvisningar om att fördröja svar på mejl,  att anställda inte ska uttala sig, utan hänvisa alla samtal till  kommunikationschefen Åsa Grip och man fick en detaljerad handlingsplan  för veckorna fram till intervjun.

Fastighetsnämden vill nu att  fastighetskontoret fördjupar sin muntliga redogörelse samt återkommer  med skriftliga svar. Här ska man bland uppge om handlingar lämnades ut i  tid och hur agerandet gentemot media egentligen har sett ut.

Fastighetskontoret  måste också redogöra för vilka överväganden som har gjort i samband med  upphandlingen av aktuella konsulttjänster samt redogöra för vad dessa har  avsett, enligt GP.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

JKL

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.