Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Vois PA-chef på dubbla stolar – S kräver utredning

Publicerad: 8 november 2021, 10:06

Enligt källor till SvD ska Tina Ghasemi Liljekvist vara vice ordförande i Moderaternas nomineringskommitté till riksdagen för partiet i Stockholm. Samtidigt är hon pa-chef för Voi i huvudstaden.


Ämnen i artikeln:

VoiModeraterna

I helgen avslöjade SvD att mobilitetsföretaget Voi:s chef för policy och public affairs ,Tina Ghasemi Liljekvist, också har posten som vice ordförande i Moderaternas nomineringskommitté till riksdagen för Stockholm.

Det innebär att Vois pa-chef är med och utser politiker som kan ha påverkan på Vois affärer.

I ett pressmeddelande kräver Socialdemokraterna, oppositionsparti i Stockholms stad, att Moderaterna redovisar alla kontakter med mobilitetsföretaget Voi.

”Socialdemokraterna i Stockholm kräver nu att moderaterna med full transparens redogör för alla kontakter chefslobbyisten har haft med Stockholms stad gällande elsparkcyklarna”, skriver partiet i pressmeddelandet där också Jan Valeskog, oppositionsborgarråd (S) i gör två uttalanden i pressmeddelandet.

– Utifrån ser detta såklart besvärande ut. En lobbyist på det största bolaget som samtidigt har i uppdrag att bestämma vilka moderater som ska få hamna på valbar plats på listorna till kommunfullmäktige. Framöver kommer endast tre bolag få tillstånd att hyra ut elsparkcyklar, Voi har såklart starka intressen av att bli ett av dessa. Och den som ska försöka se till att det blir så har samtidigt makten att bestämma vilka moderater som ska få en chans att sitta i fullmäktige. Det är kletigt för att uttrycka det milt.

– För att skingra alla tvivel om att det föreligger någon form av jävssituation, att det kan vara så att några har känt en press att särbehandla Voi, så krävs det full transparens. Man har ju undrat varför moderaterna dragit fötterna efter sig när det gäller att införa regler för elsparkcyklarna, situationen har tillåtits bli ohållbar, och nu avslöjas detta.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

VoiModeraterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.