Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Von Sydow till Livsmedelsföretagen

Publicerad: 10 april 2013, 11:27

Rud Pedersens seniorkonsult Kristina Lindahl von Sydow går över till Livsmedelsföretagen för att stärka branschens ställning gentemot EU. Hon har bland annat varit rådgivare åt EU-kommissionären Cecilia Malmström.


Ämnen i artikeln:

Marie SöderqvistLivsmedelsföretagenRud Pedersen

– Jag är väldigt nöjd över denna topprekrytering. Det är få som kan  matcha Kristinas breda EU-kompetens särskilt på lagstiftningsområdet,  säger Livsmedelsföretagens vd Marie Söderqvist i en kommentar.

Livsmedelsföretagen  ser att den svenska livsmedelsindustrin blir alltmer  internationaliserad när det gäller ägarstruktur, inköp och försäljning.  Den utvecklingen sker i kombination med att alltfler frågor avgörs på  EU-nivå. Inte minst efter höstköttsskandalen.

För att verkligen  få sin röst hörd plockar Livsmedelsföretagen nu in Kristina Lindahl von  Sydow.

Hon ska arbeta med att stärka branschens inflytande i EU och hos  svenska myndigheter.

Kristina Lindahl von Sydow har ett förflutet som rådgivare åt  EU-kommissionären Cecilia Malmström. Hon har  även erfarenhet av att arbeta som politiskt sakkunnig vid  Justitiedepartementet, där hon bland annat arbetade det svenska  ordförandeskapet i EU år 2009. Hon kommer närmast från en roll som  seniorkonsult vid Rud Pedersen.

– Hur livsmedelslagstiftningen  utformas på EU-nivå är viktigt, men minst lika viktigt är tolkningen och  tillämpningen nationellt. Jag ser fram emot att jobba med frågor som  rör mat, makt och myndighetsutövning, säger hon i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.