Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Wagenius försöker tona ner övervakning av 1 maj-demonstranter

Publicerad: 30 april 2014, 08:46

Hanna Wagenius.

Hanna Wagenius, ordförande för Centerns ungdomsförbund (Cuf) får svidande kritik för att hon vill hänga ut 1 maj-demonstranter ”i zombieliknande vänsterpropagandatåg” på Twitter. Nu försöker hon tona ner idén.


På twitter i går kväll uppmande Centerns ungdomsförbund människor att fotografera demonstranter – och lägga ut bilderna under hashtagen  #thewalkingred.

”Två dagar  kvar till vänsterjulafton! Får ni syn på ett lite zombieaktigt  vänsterpropagandatåg – ta en bild och tagga med #thewalkingred!”,  skriver Cuf.

– Det var en spontan idé som dök upp. Jag tycker att den är lite rolig, säger Hanna Wagenius, ordförande i Cuf, till Aftonbladet i dag.

Den tidigare aktive socialdemokraten Carl Melin på United Minds säger till Resumé att idén att övervaka demonstrationstågen är olustigt.

– Efter alla nazistbråk är det här inget att skämta om. Främlingsfientliga grupper har sedan länge fotograferat demonstranter på 1 maj., säger Carl Melin och fortsätter:

– Det blir ju knepigt också för Centern som ju var emot övervakningsamhället och FRA, att samtidigt uppmana till övervakning. De allra flesta som går i tåget är ju inte offentliga personer.

Efter kritik från många håll försöker nu Hanna Wagenius att tona ner initiativet.

”Givet mentions jag får: Jag och har ALDRIG sagt att det är en kul idé hänga ut folk som går 1:a maj-tåg”, skriver hon på Twitter och fortsätter bland annat:

”Vad jag har sagt är att jag tycker att hashtaggen är en kul idé, eftersom jag tycker att S med flera driver en zombiepolitik för arbetsmarknaden”.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.