Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Wallenbergs PR-kupp

Publicerad: 26 januari 2011, 10:06

Investors styrelseordförande Jacob Wallenberg serverar Coca-Cola när bolaget visar upp sina bokslut. Inte så konstigt – Han sitter i läskedrycksjättens styrelse.


Ämnen i artikeln:

InvestorCoca-Cola

Coca-Cola är nöjda med gratisreklamen.

Investor väljer att servera Coca-Cola istället för kaffe och mineralvatten. Förklaringen ligger i att bolagets styrelseordförande även sitter i läskföretagets styrelse. Det skriver Expressen. PR-kuppen var en nyhet för läskföretagets svenska pr-chef.

– Vad kul! Det här kände jag inte till, säger pr-chefen Peter Bodor när han nås av nyheten.

Som en av de första europeérna sitter Jacob Wallenberg i Coca-Colas styrelse där han främst jobbar med bolagsstyrning. Peter Bodor tror att Jacob Wallenbergs grepp kan ge ljus över läskföretagets verksamhet i Sverige.

– Vi försöker synas i de här sammanhangen. Det här kan uppmärksamma Jacobs roll i Coca-Cola. Vi är inte bara ett internationellt företag utan också ett lokalt. Vi har 800 anställda i Sverige och det är det kanske inte så många som känner till det, säger Peter Bodor.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

InvestorCoca-Cola

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.