Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Webbapp ska ge 3-medarbetarna bättre hälsa

Publicerad: 5 mars 2014, 10:11

Olika moment ger poäng.

Hälsokommunikationsbyrån MNML Agency har tillsammans med Green Hat People utvecklat 3Puls, ett spel som ska öka hälsan bland medarbetarna på 3.


Ämnen i artikeln:

MNML Agency

Startskottet för hälsokampanjen gick den 3 mars och pågår i 12 veckor. Tanken är att aktivera personalen på 3 till att träna mer, öka vardagsmotionen och öka den sociala gemenskapen på arbetsplatsen.  

Green Hat People har tagit fram en webbapplikation som ska vara det viktigaste verktyget under kampanjen. Där kan deltagarna registrera träningen, vardagsmotionen och när de hjälper någon annan att komma igång. Sedan belönas aktiviteterna med olika poäng.

– Vi vet hur viktigt det är att man peppar varandra till att fortsätta träna och genom att belöna det beteendet med poäng tror vi att det går att systematisera beteendet, säger Roland-Philippe Kretzschmar, vd på MNML Agency i en kommentar.  

Under kampanjperioden kommer medarbetarna få hälsotips via sms och inspirationsföreläsningar med svenska experter inom träning, kost och motivation.  

– För oss på 3 är arbetet med hälsa inte bara en fråga om att förebygga sjukfrånvaro och slå vakt om våra kostnader. Vi vet att en hälsosammare livsstil även leder till bättre prestationer och beslut, där finns ett tydligt samband. Men 3:s arbete med hälsa också kulturbyggande, säger Elias Berglund, HR-chef på 3.  

De som jobbat med kampanjen är Elias Berglund, HR-chef, Amanda Bakke, marknadsavdelningen, Victor Adlén, internkommunikation och David Lagerblad, HR-avdelningen på 3. Roland-Phillippe Kretzschmar, idé- och konceptutveckling, Rita Axelsson Florio, projektledning och content och Olle Ekman, projektassistent på MNML Agency samt Alexis Barnekow, webbapp, teknik och spel på Green Hat People.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

MNML Agency

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.