Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Weber Shandwicks byråchef lämnar

Publicerad: 23 februari 2012, 11:13

Markus Lindblad slutar som byråchef på Weber Shandwick.

Pr-byrån Weber Shandwicks byråchef, Markus Lindblad, har valt att lämna företaget per den sista januari i år. Han började på byrån i augusti förra året: – Jag och Christina Saliba har känt varandra länge. Vi fortsätter att vara vänner. Så det ligger ingen som helst schism bakom, utan det var ett ömsesidigt beslut, säger han.


38-årige Markus Lindblad har ett långt förflutet inom pr-världen. Han har bland annat arbetat på Springtime och det som en gång i tiden var Trimedia. Han hade tillbringat två år på Swedbank inom external affairs med fokus på Baltikum innan han valde att hoppa på byråchefsjobbet hos Weber Shandwick:

– Christina Saliba hörde av sig och behövde hjälp med en process inne på byrån. Ytterst handlade det om ett nytt sätt att leda bolaget, säger Markus Lindblad.

Varför valde du att sluta?
–Man vet aldrig hur ett uppdrag utvecklar sig så det var ett ömsesidigt beslut, säger Markus Lindblad.

Men det ligger ingen schism bakom alltså?
– Nej, definitivt inte. Vi har haft en bra dialog från och med dag ett om de utmaningar och möjligheter som Weber Shandwick står inför. Jag är glad och nöjd med min insats och Christina är glad och nöjd med vad jag har åstadkommit, säger Markus Lindblad.

Härnäst ska han fortsätta att driva sin egen verksamhet – Sirius.

Fokus ligger på external affairs och public affairs, men han vill inte gå in på vilka kunder han ska jobba med:

– Jag har inte plockat med några kunder från Weber Shandwick, vilket ju annars inte är helt ovanligt i byråsammanhang. Så det är ett clean-sheet med andra ord, säger Markus Lindblad.

Varför döpte du din verksamhet till Sirius?
– För att det är den starkast lysande stjärnan på himlen och min äldsta dotter heter Siri, säger Markus Lindblad.

Weber Shandwick har idag 10-talet anställda.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.