Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Westander återigen med "negativ" pressrelease

Publicerad: 19 november 2014, 11:38

Patrik Westander.

Foto: Westander.

UPPDATERAD Pr-byrån Westander basunerade i början av året ut att vinsten minskar i en pressrelease och i höst hade man hittat fem skäl att inte jobba på Westander. Nu använder man kanske ännu starkare ord och skriver att Westander "rasar" i löneligan.


Ämnen i artikeln:

Patrik WestanderWestander

Westander går mot strömmen och kör återigen negativa rubriker om pr-byrån i sina pressreleaser.

Den senaste kom idag handlar om att Westander rasar i löneligan.

Här kan man läsa att Westander inte nådde sitt mål att tillhöra topp tre i lönekostnader per anställd, utan "rasade" till elfte plats i pr-branschens löneliga för 2013.

JKL ligger i topp bland Precis 30-talet medlemsföretag med 1,315 miljoner kronor per anställd, följt av Diplomat med 1,082 miljoner kronor och trean Kreab Gavin Anderson med 1,067 miljoner kronor – statistiken bygger på uppgifter från Guldbolag.se

– Det känns trist att vi missar lönemålet och rasar från sjätte till elfte plats i löneligan. Vi höjde lönerna med tre procent i början av 2013, men lönsamheten och därmed vinstdelningen minskade för mycket för att vi skulle behålla vår position, säger Patrik Westander i en kommentar.

Westander vill tillhöra topp tre i löneligan för att kunna bidra till ökad "höglönekonkurrens", enligt releasen.

Den visar också att Westander så långt tillbaka som 2011 nådde sitt topp-tre-mål.
"Jag tycker att vi levererar på en kvalitetsnivå som klart överstiger de 38 000 kronor som är medianlönen på Westander. Nästa år genomför vi en timprishöjning med 17 procent, till 2 100 kronor exklusive moms, för att skapa utrymme för lönehöjningar", säger Patrik Westander i pressreleasen.

Bara så sent som i början av året skickade Westander ytterligare en "negativ" release med rubriken "Westanders vinst minskar". Den 1 oktober kom även en release med rubriken "Fem skäl att inte jobba på Westander".

Då gick det bland annat att läsa att rörelseresultatet sjönk blev 2,8 miljoner kronor, vilket var en minskning med 2,6 miljoner kronor eller 49 procent jämfört med 2012.

– Vi vill göra en ärlig nyhetsvärdering i vårt eget pr-arbete. Det kan ibland kännas trist, när exempelvis kvartalsresultatet har fallit, men en öppen och ärlig kommunikation bygger förtroende långsiktigt, säger Patrik Westander angående pressreleasen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Patrik WestanderWestander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.