Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Westander backar – ser ändå glaset halvfullt

Publicerad: 17 april 2012, 11:50

PR-byrån Westander gjorde en vinst på 1,8 miljoner kronor under Q1 år 2012, vilket kan jämföras med en vinst på 1,9 miljoner kronor för motsvarande period förra året.

Ämnen i artikeln:

WestanderNovusPatrik Westander

KB

Karl-Johan Byttner


Westanders byråintäkt landade på 7,0 miljoner kronor under Q1 år  2012, vilket var plus minus noll jämfört med motsvarande kvartal förra  året.

Här stod företagskunder för 41 procent av intäkterna, medan  intresseorganisationer svarade för 37 procent och myndigheter för  resterande 22 procent. Westanders vinstmarginal landade på 26 procent.

Byråns vinst minskar alltså med 100 000 kronor under Q1 2012 till 1,8 miljoner kronor.

Patrik  Westander hänger inte läpp för det, utan menar ändå att man har lyckats behålla  en god vinstmarginal (26 procent) trots att lönerna höjts med elva  procent från och med årsskiftet.

Som resume.se har berättat  tidigare håller Westander på med en större rekryteringskampanj som nu är  inne i sitt slutskede - 7 av 317 sökande har rekryterats än så länge.

Patrik  Westander menar att byrån var onödigt försiktig med sin rekrytering i  samband med den förra lågkonjunkturen, men anser nu att vårens  rekryteringskampanj ger en bra grund för att växa.

Han uppger  också att konsulternas beläggningar har ökat successivt under kvartalet  samt att byrån gjorde ett miljonresultat i mars:
– En del av  lågkonjunkturens handlingsförlamning har nu släppt och ersatts av ökad  framtidstro och snabba beslut, säger Patrik Westander i en kommentar.

Westander utsågs till Kundens Bästa Pr-byrå 2011 i Novus och Resumés kundundersökning.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev