Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Westander höjer timpriset

Publicerad: 8 december 2010, 09:47

Pr-byrån Westander höjet timpriset med 12,5 procent, från 1 600 kronor till 1 800 kronor. Detta för att kunna höja lönerna och attrahera nytt folk. Kunderna informerades om prishöjningen i går.


Ämnen i artikeln:

Patrik WestanderWestander

Patrik Westander.

Det var fyra år sedan sist som Westander höjde timpriset. Inflationen under den fyraårsperionn har varit  varit cirka sju procent. Uppdragsgivarna informerades om prishöjningen i går.

– Vi har hittills inte fått någon negativ respons från kunderna. Vi hoppas att de har förståelse för att prishöjningen underlättar för Westander att möta uppdragsgivarnas efterfrågan på kvalificerad rådgivning. Vi vill inte konkurrera med lågt pris utan med hög kvalitet, säger vd:n Patrik Westander som är intresserad av att rekrytera.

Westander, som i dagsläget har 24 anställda, ökade byråintäkten med fem procent under årets första tio månader, jämfört med motsvarande period 2009. Vinstmarginalen var 19 procent och vinsten uppgick till 4,0 miljoner kronor.

Bonuspengarna regnade över medarbetarna på pr-byrån Westander i januari efter 2009 års bokslut. 3,1 miljoner kronor av vinsten på 6,4 miljoner kronor delas ut till personalen. För en anställd som jobbat hela året innebar det 141 000 kronor i bonus.

Bonusmålet för 2010 är liksom tidigare år på 100 000 kronor.

Fotnot: Westanders vinstdelningsprogram, som startade 2002, innebär att 40 procent av rörelseresultatet används till vinstdelning. Det ska vara llika för alla anställda. All vinst utöver lönsamhetsmålet går till den kollektiva bonusen. Lönsamhetsmålet motsvarar en vinst på cirka 200.000 kronor per anställd.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Patrik WestanderWestander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.