Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Westander höjer timpriset

Publicerad: 9 september 2014, 07:53

Pr-byrån Westander höjer timpriset från 1 800 kronor till 2 100 kronor, exklusive moms. Prishöjningen ska ge utrymme för höjda löner och fortsatt expansion.


Ämnen i artikeln:

Patrik WestanderWestander

Nya kunder får betala det högre timpriset per den 1 januari nästa år, medan befintliga kunder får höjda priser från och med den 1 april.

Westander uppger att det är byråns första prishöjning på fyra år.
- Det höjda timpriset skapar utrymme för lönehöjningar och underlättar för oss att möta uppdragsgivarnas efterfrågan på kvalificerad rådgivning, säger Westanders vd Patrik Westander i en kommentar.

Westander hade en byråintäkt på 18,1 miljoner kronor under det första halvåret, vilket var en ökning med 3 miljoner eller 19 procent i förhållande till motsvarande period förra året.

Rörelseresultatet landade på 4,1 miljoner kronor.
– Vi har redan god lönsamhet och kommer att använda prishöjningen till att höja våra konsulters löner, säger Patrik Westander i en kommentar.

Westanders vinstdelningsprogram innebär att 40 procent av rörelseresultatet går till en bonus som är lika för alla anställda.

Lönsamhetsmålet ligger på cirka 185 000 kronor per anställd.

Westander har idag 28 anställda.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Patrik WestanderWestander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.