Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Westander ökar vinsten

Publicerad: 22 januari 2015, 09:26

Patrik Westander

Pr-byrån Westander hade ett bra 2014. Rörelseresultat blev rekordstora 7,9 miljoner kronor, en ökning med 5,1 miljoner jämfört med 2013. Byråns lönsamhetsspärr gör att vinstdelningen till personalen blir 3,5 miljoner.


Trots att Westander mer än fördubblat hyreskostnaderna genom att flytta till nya och dubbelt så stora lokaler vid Slussen i Stockholm slår byrån lönsamhetsrekord. Byråintäkten landade på 35,3 miljoner kronor, en ökning med 7 miljoner jämfört med föregående år.

Byråintäkten per anställd ökade till 1,5 miljoner kronor.  Ett belopp på 3,5 miljoner kronor, drygt 40 procent av vinsten, delas ut i form av vinstdelning till personalen. Det innebär att den anställda som har jobbat heltid under hela året får en bonus på 119 000 kronor.

– Vi är glada att Westanders lönsamhetsspärr nu slår till för tredje gången i företagets historia. Spärren skapar tydliga spelregler, förhindrar övervinster och bidrar till långsiktig vinstmaximering, säger Westanders vd Patrik Westander i ett pressmeddelande.  

Westanders lönsamhetsspärr motsvarar lönsamhetsmålet som ligger på 100 000 kronor i årsbonus, vilket innebär en kvarvarande vinst för företaget på cirka 185 000 kronor per anställd. All eventuell vinst över lönsamhetsspärren går till vinstdelningen som är lika för alla anställda.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.