Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Westerberg ger krisuppdrag till flickvännens byrå

Publicerad: 17 juni 2009, 12:45

När Röda Korset väljer att anlita pr-hjälp för att klara af Donner-skandalen letar styrelseordförande Bengt Westerberg i den egna telefonboken. Uppdraget går till samma byrå som Westerbergs särbo är knuten till.


Ämnen i artikeln:

Röda KorsetBengt Westerberg

Bengt Westerberg och Inger Holmström. Foto: Resumé

När Resume.se först ställer frågan till Bengt Westerberg om Röda Korset tagit hjälp av en byrå vill han bara bekräfta att en byrå är inkopplad men inte vilken eller vad konsulten heter.

Uppgifterna får Resumé istället från annan ort. Konsulten som ska hjälpa Röda Korset efter pr-krisen och som Bengt Westerberg inte vill namnge är Claes Thorsson på Gaia Leadership. Samma byrå som Westerbergs särbo Inger Holmström är knuten till.

När Resumé konfronterar Bengt Westerberg med uppgifterna hävdar han att Inger Holmström lämnade Gaia Leadership ”runt jul”.
– Hon slutade där för flera månader sedan. Det har däremot haft en viss betydelse att jag känner Claes Thorsson sedan tidigare och tycker han är en klok person när vi gjorde valet, säger Bengt Westerberg.

Inger Holmströms chef Micael Mathsson är av en annan åsikt.
– Hon är fortfarande knuten till oss och gör en del jobb med oss.

Gaia Leadership ägs av Jan Boström och Micael Mathsson men varje konsult är fristående.

Claes Thorsson var tidigare vd på TV4. Han har också varit reporter på SVT, diplomat och informationsdirektör inom Ericssonkoncernen.
– Han hjälper oss i hur vi agerar med media och hjälper oss att vara proaktiva, säger Christer Zettergren, vd för Röda Korset.

Vilka råd har du fått?
– Att vara öppen, koncis och tydlig. Att inte spekulera och att vara exakt.

Hur går det?
– Jag tycker det går hyggligt bra och den feed-back jag får säger samma sak.

Läs mer om af Donner-affären i morgondagens nummer av Resumé.

Claes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.