Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Woody Allen-mysteriet löst!

Publicerad: 23 mars 2011, 10:20

Resume.se kan avslöja att Woody Allen-mysteriet med matkassen från Ica Kvantum Bålsta är löst. Uppmärksamheten efter paparazzibilden i Expressen har varit stort. – Pr-mässigt är det det största som har hänt i butikens historia, butiksledaren Fredrik Malmqvist på Ica Kvantum Bålsta till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Woody AllenExpressen

Expressens bild med Woody Allen med Ica Kvantum-kassen.

Filmskaparen Woody Allen kom på Sverigebesök för att spela med sitt jazzband – själv spelar han klarinett.

Bilden i Expressen i måndags på Woody Allen fick många att höjda på ögonbrynen. I handen hade nämligen stjärnskådisen otippat nog en matkasse – från Ica Kvantum Bålsta…

Spekulationerna satte i gång direkt – hur var det möjligt?

”Är Ica en numera en del av den svenska varumärkesboomen? Har stjärnregissören ett hemligt liv i Bålsta? Ville han göra en antimodemarkering eller bara ge en ironisk kommentar till den svenska väskdebatten? Mysteriet tätnar”, skrev DN Kulturs Sverker Lenas.

Nu kan Resume.se avslöja att Woody Allen-mysteriet är löst. Butiksledaren Fredrik Malmqvist på Ica Kvantum Bålsta berättar för Resume.se att man gick ut med en fråga i lokaltidningen och fick svar från en privatperson.

– Nu har vi fått svaret bekräftat också. Woody Allen var inte i butiken själv. Han hade en spelning på söndagskvällen (Cirkus i Stockholm). En politiker från Bålsta var där med sin kompis, och denne kompis kände Woody Allen och lämnade över en present till honom efteråt, och presenten överlämnades i denna Ica Kvantum Bålsta-kasse. Sedan så tog Woody Allen med sig påsen och då blev han fotograferad av kändisfotografen, säger  Fredrik Malmqvist till Resume.se.

Bilden har gett stort eko.

– Vi har fått jättemycket uppmärksamhet. Alla läser Expressen och Expressen gjorde lokala löp om det här också. Vi har skojat om det och sagt att han är en av våra stammisar, ha ha. Vi har sagt på skoj att vi ska använda bilden och göra en Wall of Fame med kändisar som handlar här – nu har han ju inte varit här, men ändå…han har ju vår kasse i handen, säger  Fredrik Malmqvist.

Hur ser du på detta rent pr-mässigt?
– Vi har som sagt fått jättemycket uppmärksamhet, men det genererar ju inte mer försäljning. Det svårt att göra något av det, men visst är det jättekul.

Det måste vara bland det största som hänt i butikens historia?
– Om man ser det som en enskiild pr-grej så – ja visst.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Woody AllenExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.