Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Zlatan + Dressmann = sant

Publicerad: 15 december 2014, 14:01

Dressmans vd Petter Varner tillsammans med Zlatan Ibrahimovic

Nu har Zlatan Ibrahimovic fått ett nytt reklamuppdrag: fotbollshjälten blir Dressmanns frontfigur och ska också starta ett eget sportvarumärke under klädkedjans flagg.


I förra veckan stod det klart att Zlatan Ibrahimovic blir ambassadör för vitamindrycken Vitamin Well. Under måndagen avslöjade Expressen att fotbollsstjärnan ingår i ett nytt reklamsamarbete. Den här gången med Dressmann.

Enligt ett pressmeddelande handlar det om ett långsiktigt samarbete där parterna har etablerat bolaget Varner Ibrahimović AS. Här ska Zlatan Ibrahimovic och dressman  utveckla ett varumärke inom sportsegmentet.

– Vi är otroligt stolta över att ha kopplat till oss en av världens största idrottsstjärnor. Hans prestationer på fotbollsplanen talar för sig själv, och vi har stor respekt för hans engagemang och värderingar, säger Petter Varner, vd för Dressmann i pressmeddelandet.

Under våren 2014 kartlade Veckans Affärer Zlatan Ibrahimovic ekonomi och enligt tidningens beräkningar har fotbollshjälten dragit in uppemot 200 miljoner kronor genom sina reklamgig under karriären. Klädkedjan blir nu det senaste i raden av samarbeten.

– För mig är det stort att starta ett bolag inom sport tillsammans med Dressmann. Deras företagskultur och vinnarmentalitet matchar mig perfekt, att de dessutom är ett företag för folket gjorde valet av partner enkelt för mig, kommenterar Zlatan Ibrahimovic.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.