Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Zlatanboken säljer sig själv"

Publicerad: 28 oktober 2011, 09:06

Den kommande Zlatanbiografin, som släpps på Albert Bonniers Förlag, är ett av de viktigaste boksläppen under hösten. Intresset är stort, och den har haft rykande åtgång bland förhandsbeställningar på webben. – Bara att vi sagt att boken kommer har gett stort gensvar, säger Martin Ahlström, marknadsansvarig, Albert Bonniers Förlag.


I mitten av november släpps biografin om Zlatan, som på förhand är ett av de hetaste boksläppen under hösten. Boken är skriven av Zlatan tillsammans med David Lagercrantz, som tror att boken ska ge en ny bild av Zlatan. Hittills har man släppt ett mycket kort utdrag i ett pressmeddelande. Men förlaget ser inte ut att bjuda på något mer och hemlighetsmakeriet kring boken är stort. Inget får läcka.
– Innehållet är exklusivt och boken är så het och intresset så stort ändå, säger Anna-Karin Korpi, pr-ansvarig på Bonnierförlagen.

Boken har redan sålt i 1000 exemplar på förhand och är därmed den svenska bok som på förhand sålt mest. Det stora intresset gör att den på det stora hela nästan säljer sig själv och att pr-arbetet blir ett självspelande piano.
– Men det hindrar inte att vi gör insatser ändå, säger hon.

– Bara att vi har sagt att boken kommer har gett ett stort gensvar, Martin Ahlström, marknadsansvarig på Albert Bonniers Förlag.

Just nu arbetar man med pr- och marknadsföringsplan och därför är man hemlighetsfulla. Enligt Anna-Karin Korpi har man också löst problemet med att Zlatan är en person som kan vara svår att flyga in till tv-soffor och liknande, eftersom han så ofta är upptagen med matcher. Man ska även genomföra en annonskampanj.

– Vi kommer att bli nöjda om det landar som vi tänkt oss, säger Anna-Karin Korpi.

Utdraget ur boken

"Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag. "

Emanuel Videla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.