Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

150 nya radiostationer lanseras

Publicerad: 27 juni 2013, 14:32

SBS Discovery Radios digitala plattform lanserar 150 nya radiostationer. – Lyssnare förväntar sig att radioupplevelsen ska finnas tillgänglig på den plattform som passar för tillfället, säger Simon Gooch, Nordic Manager Radio Play på SBS Discovery Radio.


Ämnen i artikeln:

SBS Discovery MediaSBS RadioRadio

Radio Play som är Discovery Radios plattform för digital ljudunderhållning lanserar i dag 150 nya radiostationer. Tanken är att det ska finnas en radiostation för varje tillfälle.

Dessuotom lanseras en ny app och en responsiv sida som ska göra det lättare för lyssnaren att hitta den rätta stationen för tillfället. Bakom radiostationernas musik står team bakom SBS Discovery Radios redan etablerade FM-stationer som Mix Megapol. NRJ, The Voice och många fler.

– Med den nya versionen av Radio Play kombinerar vi enkelheten och musikexpertisen som driver våra etablerade radiostationer med de tekniska möjligheterna som webb och framförallt mobil distribution erbjuder.

Genom att samla all vår digitala lyssning under ett varumärke har vi starka förutsättningar att snabbt utforska nya digitala möjligheter och distributionsformer, säger Simon Gooch, Nordic Manager Radio Play på SBS Discovery Radio.

– Lyssnarna förväntar sig att radioupplevelsen ska finnas tillgänglig på den plattform som passar just för tillfället oavsett om det är FM, DAB+, på webben eller i mobilen, fortsätter Simon Gooch.

Bland de nya stationerna finns så kallade systerstationer som "Mix Megapol 100%" och "Rockklassiker Riffs of Rock" men även helt nya stationer. Utöver musikstationer erbjuder Radio Play även sportnyheter och podcasts, med till exempel medieprofilerna Filip och Fredrik.

Alexandra Barganowski

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.