Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Adam Alsing gör comeback i radio

Publicerad: 24 maj 2013, 07:20

Adam Alsing.

Adam Alsing gör radiocomeback på morgnarna – den här gången som programledare i RIX MorronZoo. – Vi är enormt glada att Adam är sugen på att sända morgon igen, säger Christer Modig, vd för MTG Radio.


Ämnen i artikeln:

Adam AlsingRIX FMMTG

Adam  Alsing har vunnit Radioakademins  pris som Bästa Manliga Programledare två år i rad. Han i flera år programledare i "Äntligen morgon" tillsammans med  Gry Forssell hos MTG Radios konkurrent SBS Radio. Nu blir han konkurrent till sina gamla kollegor Gry Forssell och Anders Timell i "Äntligen  morgon".

– Han är en  av de mest omtyckta och framgångsrika programledarna i svensk radio och  han är ett självklart val i det nya RIX MorronZoo, säger Christer  Modig.

Vilka Adam  Alsing får vid sin sida när det nya teamet drar igång i augusti återstår ännu att se.

–  Vi  har genom åren lärt oss hur man bygger en framgångsrik morgonshow och  RIX MorronZoo med Roger, Titti och Gert blev en förlaga till många andra  svenska morgonprogram. Med den popularitet, rutin och kunskap som Adam  har så är vi övertygade om att programmet även i fortsättningen kommer  att bli ett givet val för många lyssnare, säger Christer Modig.

Adam Alsing ser fram emot att åter göra radio.

– Det  ska bli enormt roligt att sända radio igen, jag har saknat relationen  med lyssnarna som är unik för direktsänd radio, säger Adam Alsing.

FAKTA/ADAM ALSING OCH RIX MORRONZOO

Adam Alsing,  44 år, är född i Stockholm men uppvuxen i Karlstad. Direkt efter examen  fick Adam  jobb på Sveriges Radio. Efter 100 avsnitt av Tur i Kärlek förvärvades  han på 90-talet av TV3 där han fick en egen talkshow; Adam. Sedan dess  har Adam programlett många framgångsrika format som Big Brother,  Masterplan och Jeopardy. Under åren 2004 och 2011  ledde Adam programmet Äntligen Morgon på MIX Megapol och under dessa år  vann programmet  flera utmärkelser vid Radioakademin som Årets  Morgonprogram  2010, Bästa Underhållning 2009 och Bästa Morgonshow 2005  och 2008.
2010 och 2011 vann dessutom Adam Radioakademins prestigefulla utmärkelse  Årets Manliga Radiopratare. Privat bor Adam i Bromma och är gift med  Anette som han har två söner tillsammans med.

RIX MorronZoo startade 1998 med Jens Wallin och Martin Loogna.  När duon lämnade RIX FM 2000 ersattes de av Roger Nordin, Titti Schultz  och Gert Fylking. Tillsammans vann de SIFO's Guldhorn för Bästa Program i  svensk radio 2002, 2003 och 2004 samt Radioakademins  pris för Årets Morgonprogram 2006. Efter att Gert slutade i RIX  MorronZoo 2009 så har RIX FM testat olika konstellationer av  programledare men nu är det dags för ett helt nytt gäng.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Adam AlsingRIX FMMTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.