Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Allt fler lyssnar på Sommar på webben

Publicerad: 23 juli 2008, 10:10

Satsningen med Sommar i P1 på webben verkar fungera. Ny statistik visar att antalet personer som lyssnar på P1 på nätet har ökat med 150 000 i juni jämfört med samma period förra året.


P1:s siffror på nätet har enligt Sveriges Radio ökat under juni från 550 000 besök förra året till 700 000 i år. Enligt SR är det programmet ”Sommar” som står för uppgången.

– Det är lyssningen på programmet Sommar som står för ökningen. Och då ska man veta att besöken på P1:s webbplats har ökat markant under de senaste tre somrarna. Så det är en trend som håller i sig, säger Mats Åkerlund, chef för SR Nya medier i en kommentar.

Förutom att lyssna på programmet när det sänds kan besökarna också lyssna i efterhand på SR:s webbplats samt ladda ner programmet via poddradion.

Hur många fler lyssnare ”Sommar” har fått vet dock inte SR eftersom det inte gjordes någon exakt mätning förra året.

Hur ser statistiken ut för övriga kanaler?
– Trenden är att det överlag svackar på de andra kanalerna under sommarmånaderna medan det på P1 är precis tvärtom. Det är tack vare ”Sommar”, säger Åsa Wisborg, produktionsledare för SR Nya medier.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.