Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Alltid Nyheter får förlängt förtroende

Publicerad: 27 oktober 2011, 08:49

Sveriges Radios webbnyhetskanal Alltid Nyheter får förlängt förtroende. Kanalen får nytt sändningsdatum fram till 1 juni och ska utökas med helgsändningar och fler tjänster.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

– Skälet är att projektet hittills har gett mersmak. Vi ser att kanalen fungerar bra och ger resultat. Nu ska vi sända mer på helgerna och göra ett mer fullskaligt försök vilket ska ge bättre underlag, säger SR:s programdirektör Björn Löfdahl till Resume.se.

Kanalen har sänt i ungefär fyra veckor, och efter halva tredje veckan hade man 37 000 lyssnare. Kanalen ska utökas med helgsändningar och går upp med 5-6 tjänster till 28-29 anställda.

– Det är jätteroligt. Vi har sänt i knappt fyra veckor men det har varit bra nyhetstryck och vi har fyllt en bra funktion. När det meddelades att Khadaffi hade gripits och därefter att han hade skjutits så sände vi kontinuerligt. I Sveriges Radios vanliga programutbud fanns inget program som kunde hantera den nyheten, säger Magnus Westberg, producent på Alltid Nyheter.

Björn Löfdahl ser stora möjligheter att plocka åt sig fler mobillyssnare med den nya kanalen.

– Vi ska ta tillbaka snabbheten från nätpubliceringen till radio, säger Björn Löfdahl.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.