Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Ametist Azordegan lägger ner Kärleksattacken

Publicerad: 19 september 2014, 12:05

SR-profilen Ametist Azordegans program ”En kärleksattack på svensk hiophop” läggs ner vid årsskiftet.


Ämnen i artikeln:

Ametist Azordegan

Ametist Azordegan skriver själv om beslutet i ett blogginlägg.

”Efter 7 år i etern är det nu klart att den kom­mande 15:e säsongen blir den sista. Det är jag själv (i egen­skap av kre­a­tiv pro­du­cent och pro­gram­le­dare) som har velat att den här säsongen ska bli den sista trots att pro­gram­met är på topp och större än någon­sin. Sve­ri­ges Radio har gått med på att låta pro­gram­met somna in vid årsskiftet”.

Enligt Ametizt Azordegan är orsaken boken hon skri­ver på – en histo­rie­bok om svensk hip­hop.

”Efter att ha job­bat med boken i ett år inser jag att det är omöj­ligt för mig att skriva fär­digt den om jag sam­ti­digt gör Kär­lek­s­at­tac­ken eftersom pro­gram­met helt slu­kar min tid och hela min tan­ke­verk­sam­het”., skriver hon.

Hon vill fortsätta göra program om hiphop när bokprojektet är klart.

”Nu und­rar nog en del var­för jag inte job­bat för att en annan per­son ska ta över pro­gram­met istäl­let. Anled­ningen är att det här är en svår genre att jobba med i Sve­rige idag. Hip­ho­pen är spet­sig, pro­vo­ce­rande och obe­kväm så ofta för så många, alla som inte är invigda hip­hoplyss­nare. Ris­ken finns att pro­gram­met utan mig i läng­den utveck­las till något som den inte ska vara, att den inte behand­lar gen­ren så som den är tänkt att göra”, skriver hon. .

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Ametist Azordegan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.