Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Annie Reuterskiöld: ”Första reaktionen är viss trötthet”

Publicerad: 4 december 2014, 10:08

Annie Reuterskiöld.

Foto: Jens L'Estrade.

För tre dagar sedan bytte den politiske reportern Annie Reuterskiöld medium från Expressen till SR. När Stefan Löfven deklarerade nyval satt hon på radioutbildning och klippte en barnsaga. – Jag tror att den initiala reaktionen bland politiker och politikreportrar är en viss trötthet, säger hon.


Ämnen i artikeln:

SRExpressen

Annie Reuterskiöld säger att bevakningen kring supervalåret redan har varit extremt krävande.

– Men samtidigt är det så mycket som står på spel nu och så mycket är nytt för alla. Ingen vet riktigt vad som händer och det väcker intresse. När man tar en andra inandning är det ett väldigt intressant läge, säger hon.

I dag är det hennes första dag på SR som reporter, efter tre dagars utbildning. Under radioutbildningen var det såklart en omöjlighet att kasta sig till riksdagen.

– Som politikreporter vill man vara i riksdagen en sån dag. Men samtidigt kommer det finnas en hel del att göra framöver också. Det var en liten speciell upplevelse att sitta och klippa barnsagan "Earnies bilar" samtidigt som Sverige går in i regeringskris.

Hon blev förvånad över Stefan Löfvens beslut eftersom hon trott att han skulle avgå för att seda komma tillbaka.

Vad skulle du säga blir den viktigaste utmaningen för dig som politikreporter nu?
– Tittarna, lyssnarna och läsarna är trötta på politiker som står och bråkar med varandra. Därför blir det viktigt att hitta de verkliga skiljelinjerna och beskriva dem på ett sätt som får människor att bry sig. Vår uppgift blir att verkligen reda ut för de som lyssnar varför det här spelar roll i deras liv och på vilket sätt.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SRExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.