torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

”Är inte imponerad över min egen förmåga att skriva spökhistorier”

Publicerad: 7 juli 2015, 09:36

Jack Werner berättar spökhistorier från nätet i sin nya podd. Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio.

Under måndagen hade Jack Werners nya podcast "Creepypodden" premiär på Sveriges Radio. För Resumé berättar han hur det har gått.

Ämnen i artikeln:

Jack WernerSveriges RadioRadio

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


I fjol släppte Jack Werner, som till vardags jobbar på Di Digital, en bok med samma tema som den nya podcasten – spökhistorier från internet.

Under gårdagen låg podden "Creepypasta" tvåa och trea på iTunes lista över podcast under stora delar av dygnet. I skrivande stund ligger den sjua, men SR redovisar inga siffror för enskilda poddar.

– Jag tycker att jag har fått ganska bra reaktioner och är glatt överraskad över intresset. Jag är fascinerad av Creepypasta själv, men när jag har bloggat om saken har det inte blivit någon anstormning, direkt. Men med podden har det varit ett större intresse, säger Jack Werner.

Han tror att sommarstämningen kan ha något med saken att göra. Hans egen fascination för spökhistorier började för tjugo år sedan.

– När jag öppnade min första bok av Bengt af Klintberg tyckte jag att det var fascinerande hur vandringssägner går runt. De sammanfattar så mycket av det vi är rädda för, inte förstår och man känner igen sig i varenda historia.

– När jag upptäckte nätet vid 14-15 tänkte jag: Wow, vad mycket grejer det finns. Någonstans där började jag också läsa spökhistorier på nätet. De var fängslande.

Hur många har du skrivit själv?
– Jag har provat det en gång och den historien blev inte så lyckad. Jag är inte imponerad över min egen förmåga att skriva spökhistorier. Men jag håller på att samla uppslag och idéer kring vad som kan fungera och snart ska jag fan ge mig på att skriva något. Det är som med allt annat, det bli bra med träning.

Under sommaren släpps fyra avsnitt till och under hösten ytterligare fem avsnitt – då med förhoppningen att folk ska tipsa spökhistorier och vad de vill höra i podden.
SR-producenten Caroline Bratt Pouron kom med idén, Lovisa Ohlson är poddredaktör och Ludvig Josephson på Radioteatern har hjälpt till med innehållet.

– Podden är en kombination av två saker: Spökhistorier och att få berätta. För mig är det perfekt, säger Jack Werner.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev