Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Artur Ringarts nya karriär – programledare på Radio 1

Publicerad: 20 augusti 2013, 12:50

Artur Ringart – förlorad för TV4. Nu är det radio som gäller.

Foto: Resumé.

Tv-legendaren Artur Ringart, 61, fick nog efter nästan 20 år på TV4. Den sista juni lämnade han kanalen. I dag debuterade han som programledare i MTG:s pratradiokanal Radio 1. – Jag var ganska mätt på TV4, sen dök det här upp. Rolighetsfaktorn är det viktigaste, säger Artur Ringart till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Artur RingartRadio 1

Artur Ringart blev känd för den breda allmänheten under sin tid som ankare och reporter på SVT-sporten. De senaste 20 åren har han arbetat på TV4. Men tidigare i somras valde han att lämna kanalen för att göra något helt annat.

–      Jag var med och byggde upp sportredaktionen på TV4 och på senare tid konceptgruppen (koncept- och affärslösningar för sportprogram, samt spelfrågor). Det fanns inget mer spännande kvar för mig att göra där. Jag vill tycka att det är kul, rolighetsfaktorn är det viktigaste, säger Artur Ringart.

Senast han körde radio var på 1970-talet då han var med och startade Radio Stockholm. Han har även ett förflutet på Sveriges Radio, där han gjorde program med Ulf Elfving, och på Radiosporten där han arbetade innan han gick över till SVT-sporten.

När sedan TV4 drog igång värvades Ringart för att ta upp konkurrensen med sin tidigare arbetsgivare.

Men nu är det alltså radio som gäller igen. I dag debuterade Artur Ringart som programledare i Radio 1. Ämnet var kokböcker och diskusssioner med lyssnarna kring det faktum att Sverige är det land i världen som ger ut flest kokböcker per capita, och vad det kan bero på.

Artur Ringart har fått blodad tand och vill köra vidare. Men det är ännu oklart huruvida han tas in som programledare på permanent basis.

– Jag ska köra ett program till åtminstone, då ska jag ta upp något lite mer provocerande, även om jag inte är någon Aschberg. Sedan får vi se vad som händer. Det är ju ledningen som bestämmer, men det är inte omöjligt att det blir en fortsättning.

Var det inte lite skakigt att kasta sig ut från TV4 rent ekonomiskt?
– Det går ingen nöd på mig, och det viktigaste är att ha kul, och det här är jättekul!

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Artur RingartRadio 1

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News