Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Bästa morgonshowen

Publicerad: 29 september 2010, 14:41

Konkurrensen i radio är stenhård på morgnarna. Vassast: Adam Alsing, Gry Forssell och Anders Timell. ”Äntligen morgon” i Mix Megapol vann återigen priset som bästa morgonshowen på Radiogalan.


Ämnen i artikeln:

Radiogalan

Mix Megapols vinnartrio.

Här är alla pristagarna på Radiogalan som för åttonde året i rad delat ut priser för radiobranschen:

Årets Rookie
Jonatan Unge
Sveriges Radio P3/ Malmö
Motivering: Han är inte främmande för några ämnen eller människor. Allt och alla tar han sig an med mycket stort självförtroende och befriande humor

Årets Hederspris
Claes” Clabbe” af Geijerstam
Motivering: Musik har alltid varit en hörnpelare i radions utbud. Karriärer, succéer och musikalisk framgång har skapats genom etern. Med en unik profil och imponerande bredd – som artist, radiopratare och stilskapare – har han på olika sätt influerat musiken i svensk radio sedan 1960-talet. Och, han är nog Sveriges största DJ genom discotiderna-hela svenska folkets ”Clabbe”

Årets Morgonprogram
Äntligen Morgon, Mix Megapol
SBS Radio
Motivering: Fortfarande det morgonsällskap som håller högst klass. Professionellt och intelligent utan flams och med, dessutom, den högsta humornivån av alla.

Årets Reportage
Kölnkonserten
Anton Karis
Sveriges Radio P1/Ekot

Motivering: Reportaget hakar fast i lyssnaren, lika oförglömligt som musiken som porträtteras. Magiskt – i alla led. Det öppna fönstret i Gamla stan, den tunga indiska natten, raspet från LP-skivan under kärleksmötena... intima bilder som kunde blivit snaskiga, vore det inte för radions integritet – och den skicklige reportern bakom underverket.

Årets Underhållning
Lilla Al-Fadji i P3
Sveriges Radio/Munck AB
Motivering: Charmig konfrontation. Fnissig provokation. Föredömligt liten.
Föredömligt cool. Radions roligaste dialekt och röst.

Årets Musik
Tyst för fan – historien om Ebba Grön
Karin Forsmark och Rickard Nerbe
Sveriges Radio Göteborg
Motivering: För en lärorik och underhållande resa bakåt i tiden. Och, inte minst, gudomlig musik!

Årets kanalprofilering
Radio 107,5
SBS Radio
Motivering: Ett helhetsgrepp som lyckas med att skapa en nostalgitripp dag efter dag.

Årets folkbildare
Matens pris
Daniel Öhman och Malin Olofsson
Sveriges Radio Ekot
Motivering: Ekots personliga och kunniga reportrar tar lyssnaren med ut på en global resa full av spänning och ny kunskap. Resultatet är en svindlande insikt om hur vi roffar åt oss på andras bekostnad, trots att vi tror att vi gör rätt.

Årets Public Service

Elin-mitt sorgliga liv
Bo-Göran Bodin och Daniel Velasco
Sveriges Radio/Generation Z/Ekot
Motivering: I all sin lågmäldhet, slår den till rakt i hjärtat och blottar de oerhörda konsekvenser ett systems handlande, eller brist på handlande, får för en enskild och utsatt människa.
Mitt i det nattsvarta, när det är på gränsen till outhärdligt att fortsätta lyssna, kan man bara önska att, det faktum att historien berättas för oss, resulterar i framtida handling och förändring och att en 13-årig flickas sorgliga liv, trots allt, inte varit alldeles förgäves

Årets PLR-station
Bandit Rock
MTG Radio
Motivering: Tydlig och kaxig som har vuxit till en stor radiostation med hängiven publik.
Det rockar fortfarande fett

Årets Närradio
Radio UPF
Radio AF
Motivering: För en journalistisk nyfikenhet och engagemang i frågor som ligger i tiden men lätt blir dagsländor i utrikesbevakningen. Det inger hopp om radiojournalistikens framtid.

Årets Specialpris
Radiosporten
Sveriges Radio
Motivering: Årets pristagare har under alla år på ett excellent sätt förmått leva upp till radions signum om snabbhet, enkelhet och direkthet. Svenskarna kräver en snabb och kvalitativ sportrapportering. I hård konkurrens från andra medier gäller det att behålla publikens öra och hjärta.Redaktionens legendariska medarbetare har under årtionden fått oss att skratta, gråta, jubla och känna stolthet över alla idrottsframgångar för Sverige.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Radiogalan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.