Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Bekräftat: Radio1 skrotas

Publicerad: 23 oktober 2013, 08:50

I dag informerades personalen på Radio1 att MTG skrotar kanalen. Beskedet bekräftas av kanalens profil Robert Aschberg till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Radio 1MTG Radio

Radio1 lanserades med buller och bång och många starka profiler våren 2011. Robert Aschberg, Alex Schulman och Lina Thomsgård var bara tre av de röster som skulle lyfta Sveriges första kommersiella pratradiokanal.

Men trots att man lyckades knyta till sig både Cissi Wallin och Gert Fylking har lyssnarna svikit kanalen. I september 2011 hade Radio1 bara 40 000 lyssnare en normal vecka.

Kanalen har samtidigt uppskatts av radiobranschen. Under årets Radiogala tidigare i höstas tog kanalen hem priset för "Årets radiostation" och "Årets underhållningsprogram". Trots detta har MTG:s tålamod tagit slut.

Resumé har tidigare rapporterat om uppgifterna kring att kanalen kommer att skrotas. I dag meddelades personalen att MTG:s ledning väljer att avveckla kanalen. Beskedet bekräftas av Robert Aschberg till Resumé.

Resumé söker MTG Radios vd Christer Modig för en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Radio 1MTG Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.