Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Blåste Karlavagnen i fem år: "Jag tänker fortsätta"

Publicerad: 4 februari 2015, 07:41

Han lurade Karlavagnen i fem år.

Foto: Andreas Elgstrand/Montage

"Kristian" har hittat på karaktärer och lurat lyssnarna i karlavagnen i fem år, MTG höjer vinsten rejält och SVT pudlar om drogtesten. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookMTGNSDSVTKarlavagnenArga SnickarenKanal 5

Blåste Karlavagnen i fem år: "Jag tänker fortsätta"
"Kristian" har fört radiolyssnarna, producenterna och programledarna bakom ljuset. I fem års tid har mannen ringt in till programmet "Karlavagnen" i P4 och förställt sin röst. En av gångerna hittade han på karaktärer som bytte av varandra under en hel timmes sändning. Själv uppger han att det rör sig om 10-15 gånger och har valt att i SR tala ut om sitt lurendrejeri mot anonymitet.

SR: Du ska fortsätta ringa?
– Ja. Jag har inga planer på när. Det kommer ske spontant. När middagen är avklarad och jag är lite uttråkad då slår jag på Karlavagnen och ser vad det handlar om den kvällen. Jag kommer ringa igen, säger "Kristian" till programmet "Verkligheten i P3" på SR.

Här kan du lyssna på "Kristians" bluffsamtal.

MTG höjer vinsten rejält
654 miljoner blev vinsten före skatt för det fjärde kvartalet för mediekoncernen Modern Times Group (MTG). Under samma period 2013 gjorde MTG en vinst på 445 miljoner kronor. Analytikerna hade räknat med en vinst före skatt på 581 miljoner kronor, därmed överträffar MTG förväntningarna. Även omsättningen var hög – och låg på 4371 miljoner kronor, jämfört med 4068 miljoner kronor året innan, skriver TT.

SVT pudlar om drogtesten
Public service-företagets drogpolicy har blivit uppmärksammad de senaste dagarna då det stått klart att en två medarbetare fått genomgå drogtest på svajiga grunder. I gårdagens Aktuellt ägnades över tio minuter åt fallet. HR-chefen Helene Sahlin har tidigare inte velat kommentera ärendet externt tidigare, men pudlar i sändningen:
– Vi har inte skött det här speciellt bra. Med facit i hand var det fel (...) Här brast vi, säger hon till Aktuellt och förklarar att felaktig information till cheferna på intranätet orsakat detta. Enligt henne har de nu sett över policyn och uppdaterat den.

NSD-blundern: Skrev om Luleå-seger innan de vunnit
Tidningen Norrländska Socialdemokraten (NSD) lovade under gårdagen en specialupplaga med anledning av att hockeylaget Luleå vunnit mot Frölunda. Problemet var bara att CHL-finalen då inte hade ägt rum ännu.
"Luleå Hockey är bäst i Europa - då bjussar NSD på en rykande färsk specialbilaga om finalsegern", stod det bland annat i artikeln. Den togs senare bort – även om NSD fick rätt. Luleå vann sedermera med 4-2. Det skriver GT.

Facebook dominerar...
I dag fyller Facebook elva år och står sig fortfarande stark. 1,4 miljarder har i dag ett Facebook-konto, och användandet ökar i alla åldersgrupper förutom 12-15 år. Enligt statistik från Stiftelsen för internetinfrastruktur (.SE) hade 83 procent i den åldersgruppen Facebook, jämfört med 91 procent 2013. Även tiden vi lägger ner på Facebook har ökat 2014, då siffran låg på 3,8 timmar, jämfört med 3,2 året innan, skriver TT

... och kan göra användare deprimerade
Ytterligare en studie pekar på att användare av Facebook kan bli deprimerade av det sociala mediet. Det är forskare vid universitetet Missouri-Columbia som kommit fram till att avundsjuka på våra Facebook-vänner kan leda till depression. Studien har genomförts med hjälp av 700 studenter, skriver Techcrunch.

Arg granne vill polisanmäla "Arga snickaren"
Under inspelningarna av Kanal 5:s program "Arga snickaren" kom grannen till Tyresöbon de skulle hjälpa i kläm. Eller rättare sagt hans lekstuga – som flyttades. Nu vill han polisanmäla produktionsbolaget Skare.
– Jag tycker att de har betett sig oetiskt och oansvarigt, säger den drabbade grannen Dan Grönstedt till Aftonbladet.

Skidstjärnan till attack mot Se og Hør
Den norska längdskidåkaren Astrid Uhrenholdt har ilsknat till rejält på norska Se og Hør. Detta efter att tidningen skrivit på sin förstasida att hon talar ut om sorgen med dem efter broderns självmord.
"Skulle jag pratat med Se og Hør? Aldrig...", skriver hon på Instagram, rapporterar Expressen.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.