Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Bromés bragdsändning

Publicerad: 25 februari 2009, 11:25

P4 Extras populära programledare Lotta Bromé står för årets programledarbragd. Men hon hade knappast klarat ett dopingprov. Fullproppad med medicin och med svåra magsmärtor var hon i sändning fem timmar igår eftermiddag med anledning av kronprinsessan Victoria och Daniel Westings förlovning.

Ämnen i artikeln:

Lotta BroméKronprinsessan VictoriaP4 Extra

TR

Tobias Rydergren


Lotta Bromé. Foto: Resumé

Peter Öhlén, producent för P4 Extra, hade förberett sig på en lugn vecka. Det var sportlov och den ordinarie sändningstiden på två timmar hade kortats ner till 20 minuter på grund av skid-vm. Men igår morgon vändes världen upp och ner.

– Jag såg Expressens löp på morgonen och undrade om det kunde stämma. Det var ju inte lätt att få det bekräftat heller, säger Peter Öhlén.

Men ganska snabbt insåg radioledningen att Expressens scoop var sant. Klockan nio bestämde man sig för att göra en direktsändning om förlovningen under hela eftermiddagen. Men det fanns ett problem.
Lotta Bromé låg hemma och var magsjuk. Jag ringde henne och hon trodde först att det var ett skämt. Vi bestämde att hon skulle ta sig till en doktor och försöka komma på benen – eller åtminstone på en potta.

Kvart över 12 med 45 minuter kvar till sändning hade medicinen börjat verka och Lotta Bromé kunde ta sig till Radiohuset.
– Sedan började sändningen som höll på i fem timmar. Men trots att hon hade magsmärtor tror jag inte att lyssnarna märkte något. Det visar vilket proffs hon är.
– Vi blev också fullständigt nedringda när vi hade telefonväkteri om förlovningen.

Hur mådde hon när sändningen var över?
– Vi körde henne direkt hem. Idag får hon vila. Marie-Caroline Biver, som var reporter på slottet igår, blir programledare för dagens sändning.

Lotta Bromé är en viktig profil för P4.
– Vi har över en miljon lyssnare varje dag. Lotta har lyft den siffran med över 100 000. Hon är vår populäraste programledare.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev