Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Byråchefen om mötet med Jimmie Åkesson

Publicerad: 16 december 2013, 15:15

Navid Modiri

Foto: Carl-Henrik Trapp

Artisten, programledaren och kommunikationsbyrån Doosts grundare Navid Modiri vann Musikhjälpens budgivning om en golfrunda med Jimmie Åkesson. För Resumé berättar han om sina förväntningar inför mötet.


Ämnen i artikeln:

Jimmie ÅkessonMusikhjälpenSverigedemokraternaNavid Modiri

Navid Modiri är känd som artist, social entreprenör, programledare i Sveriges Radio och kommunikatör. I våras grundade han kommunikationsbyrån Doost i Malmö. Han driver också mångfaldsprojekten "Sverige 3.0" och "365 saker du kan göra".

I söndags stod det klart att han gick vinnande ur Musikhjälpens auktion där priset var en golfrunda med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

– En kompis hade sett auktionen på hemsidan och mms:ade en bild. Jag har tidigare pratat om att jag har velat träffa Jimmie Åkesson och det här var ett perfekt tillfälle för en win-win. Att träffa honom och ge pengar till musikhjälpen.

Förra året fick sjuksköterskerebellerna bakom "Inte under 24 000" stor uppmärksamhet när de köpte en lunch med Stockholms sjukvårdslandstingsråd Filippa Reinfeldt (M) i samband med Musikhjälpen. I år betalade Navid Modiri 8000 kronor ur egen ficka. Resten av pengarna kommer från 130 personer. Det vinnande budet landade på 47.600 kronor.

I dag har Navid Modiris insamling genererat i över 50 000 kronor i intäkter.   Navid Modiri vet ännu inte när golfrundan i Sölvesborg kommer att äga rum. Inte heller hur mycket tid han kommer att få med Sverigedemokraternas partiledare.  

– Jag kommer att försöka gå in i samtalet med öppenhet och nyfikenhet. Jag har ingen färdig agenda utan vill förstå Jimmie Åkesson och ta in honom som person. Det kommer att finnas värderingar som vi inte delar och det finns en del av mig som kommer att känna sig sårad, säger Navid Modiri och fortsätter:

– Jag måste vara uppmärksam på mina egna fördomar mot honom och försöka gå in så neutralt som möjligt. Annars kan det inte bli ett öppet samtal.

Du kommer undvika att vara konfrontativ och ifrågasättande?
– Det kan finnas en poäng i att vara konfrontativ och försöka sätta honom på plats. I intervjuer, politiska debatter och i texter finns det redan människor som försöker sätta honom på plats. Och jag tror inte att jag är rätt person för det. Det finns andra som är bättre. Jag kommer att försöka föra en dialog med personen.

Vad är du mest nyfiken på med Jimmie Åkesson?
– Det kommer att ta tid och samtal med vänner att svara på den frågan. Jag är nyfiken på en massa. Jag måste förbereda mig inför vårt möte. Det är hur mycket som helst jag vill få reda på kring varför han har fått de värderingar som han har.

Hur kommer ert möte att dokumenteras?
– Det vet jag inte än. Jag vet inte om samtalet blir så öppet som det kan bli i fall det ett kamerateam skulle följa med. Jag är en person som skriver och reflekterar. Jag kommer att berätta om mina förväntningar inför mötet och min upplevelse av det i någon form.

Vad har du fått för reaktioner?
– Vissa är jätteglada och exalterade. Andra tycker att det är helt fel sätt att möta Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson. Några är aggressiva och vill att jag ska ta tillfälle att vara konfrontativ.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.