Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Cissi Wallin till Radio1

Publicerad: 8 april 2011, 08:46

I går gick Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård ut i ett öppet brev där hon avböjde ett eventuellt fortsatt samarbete med Radio 1. I dag meddelar man att Cissi Wallin får en egen talkshow i kanalen.


Cissi Wallin. Foto: Carina Jäderström.

Lina Thomsgård är en av dem som gått ut hårt och kritiserat Radio 1:s mansdominans. I ett öppet brev till kanalen skriver hon: ” Jag har gjort vad jag kunnat och det är jag oändligt stolt över. Mer än så vill jag inte göra hos er. Jag kan inte säga lycka till med Radio1, för jag menar det inte.”

Istället rekryterade Radio1 Adam Alsing under gårdagen och nu är det även klart att Cissi Wallin får en egen talkshow.

Cissi Wallins talkshow kommer att inrikta sig på populärkultur och media.
- Jag är hur peppad som helst att gå in i radiostudion igen och göra det jag älskar mest - att sända live, säger Cissi Wallin i ett pressmeddelande.

Cissi Wallin har sedan 2 007 jobbat på P3 där hon lett program som Morgonpasset Helg, Brunchrapporten, Hallå P3 och P3 Star.. Hon är chefredaktör för det digitala populärkultur-magasinet Popmani, som hon också grundade och skriver dessutom krönikor för Metro.

- Det är fantastiskt kul att Cissi Wallin ville komma till oss och göra sitt program. Med hennes erfarenhet av radio och hennes koll på debatten inom kultur- och mediaområdet är hon ett mycket starkt tillskott till Radio1s utbud, säger MTG Radios programdirektör Christer Modig i ett pressmeddelande.

Cissi Wallins program har premiär den 13 april klockan 13.00.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.