Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

De tar över Ekots reportrar

Publicerad: 30 oktober 2014, 09:48

Thomas Björkman och Helena Giege har utsetts till nya reporterchefer på Ekot. Thomas Björkman är Studio Ett-chef och blir chef för Politik, medan den erfarna journalisten och producenten Helena Giege blir chef för alla samhällsreportrar.


Ämnen i artikeln:

Ekot

Resumé har tidigare rapporterat att Per Eurenius har utsetts till inrikeschef med ansvar för hela Ekots reporterorganisation.

Nu står det alltså även klart att Thomas Björkman blir chef för reportergruppen Politk, medan Helena Giege ansvarar för reportergruppen Samhälle.

– Jag ser fram emot att leda en resursstark grupp, som kommer att jobba med politikbevakning, både traditionellt och på helt nya sätt, säger Thomas Björkman i en kommentar.

Han har varit Studio Ett-chef sedan 2008 och ledde SR:s satsning på ekonomijournalistik efter finanskrisen.

Thomas Björkman har också varit reporter och producent på P1 Morgon samt nyhetsreporter på alltifrån Ekot och DN till TT och FLT.

Helena Giege har arbetat som reporter på Efter Tre och har också startat olika program i P3.

Hon har producerat Studio Ett sedan mitten av 1990-talet och har även jobbat som gruppchef och intake där.

Helena Giege har utvecklat interna utbildningar och har även varit projektledare för en ettårig biståndssatsning i Tunisien.

– Att få vara med när Ekot moderniseras, att bygga nya idéer och tilltal tillsammans med några av Sveriges bästa journalister, den festen vill man ju inte missa, säger hon i en kommentar.

Ekots nya organisation träder i full kraft 12 januari 2015.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Ekot

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.