Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

"Det är inte okomplicerat"

Publicerad: 8 december 2008, 07:46

Samarbetet mellan SVT och SR är och kommer att vara viktigt. Men det kommer sannolikt att bli lätt att samarbeta med Mats Svegfors, spår SVT:s vd Eva Hamilton.


Eva Hamilton, vd SVT. Foto: Erik Esbjörnsson

Mats Svegfors är en mycket bra person som på ett värdefullt sätt kommer att slå vakt om det som public service står för, säger hon till Resume.se.

Eva Hamilton har själv haft Mats Svegfors som chef när han var chefredaktör på Svenska Dagbladet. Eva Hamilton tycker också att valet av Cilla Benkö som vice vd är bra.

– Det är en skicklig och drivande person. Hon är en mycket nyhetskunnig person. Det vet vi sedan den korta tid hon var chef för Aktuellt.

Eva Hamilton är dock inte lika säker på att ett delat ledarskap är helt enkelt.

– Vi har ganska färsk erfarenhet fån det på SVT och det är inte okomplicerat. Det är viktigt att det är tydligt med rollerna och att de är samspelta.

Har du varit i kontakt med Mats Svegfors redan?
– Jag har gratulerat. Det är oerhört viktigt att SVT och SR kan samarbeta och att vi har en liknande syn på de stora frågorna. Jag har haft ett mycket bra samarbete med Kerstin de senaste åren och tror att det kommer bli lätt att samarbeta med Mats Svegfors också.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.