torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

"Det är pinsamt för Ekot"

Publicerad: 10 mars 2010, 15:51

Måndagen den 15:e februari sände Ekot inslaget ”Klimatskandalens huvudperson tvekar".
Den anmäls nu till Granskningsnämnden av Miljöpartiets riksdagsledamot Max Andersson.

Ämnen i artikeln:

EkotMiljöpartietRadio

DN

Daniel Nilsson


Max Andersson

– Det var en fullständigt häpnadsväckande nyhet. En av de tyngre forskarna i klimatfrågan hade plötsligt ändrat åsikt om människans påverkan på klimatet. Det enda problemet med det hela är att det inte var eller är sant, skriver Max Andersson riksdagsledamot för Miljöpartiet i en debattartikel på Newsmill.

Max Andersson är riksdagsledamot för Miljöpartiet i Göteborg och kandiderar vid valet i höst. Han vill att Public Service ska vara korrekta i sin nyhetsuppdatering och bestämde sig därför att agera när han läste Ekots artikel.
–  Det som är lite pinsamt för Ekot är att deras artikel innehåller samma fel och missvisande tolkningar av BBC-intervjun som dagen innan den publicerats av den illa ansedda brittiska skandaltidningen Daily Mail, som bedriver en kampanj mot klimatforskningen.

Så du menar att Ekot har felaktiga uppgifter i sin nyhetsrapportering?
– Ja, i det här fallet är det felaktigt och det här är en liten punktmarkering mot Ekot när man publicerar något som inte stämmer. Det är bra om de gör en rättelse.

Ekots nyhetschef dementerar att de har använt Daily Mail som källa i artikeln:
– Såvitt jag vet så har vi använt oss av BBC:s uppgifter. Jag har inte sett anmälan och vill inte heller spekulera i om vi kommer att bli fällda av Granskningsnämnden. Ekots uppgifter ska alltid vara korrekta och jag uppfattar att vi varit korrekta även i det här fallet, säger Rolf Stengård, nyhetschef för Ekot.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev