Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

”Det har blivit en besatthet för oss”

Publicerad: 5 juni 2014, 09:32

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson snackar inför föer än 16 000 personer i kväll.

I kväll går Filip Hammar och Fredrik Wikingssons sista svenska podcast i graven. Det blir en storslagen sorti – i ett nästan fullsatt Globen. – Det skulle vara typiskt oss att inte slå publikrekordet med typ två biljetter kvar, men det finns någon slags poesi i det också, säger Fredrik Wikingsson.


Ämnen i artikeln:

Filip och FredrikGloben

När Resumé når Fredrik Wikingsson är förberedelserna inför kvällen full gång.

– Jag ligger på knäna och signerar planscher, hur fånigt det än låter, säger han.

I morse var duon 20 biljetter bortom Metallicas gamla publikrekord på 16 531 besökare.  

– Statistiken uppdateras bara någon gång per dygn – så vi vet fortfarande inte hur det ligger till. Det ser bra ut, men det är ett meningslöst rekord att slå egentligen. Det har blivit en besatthet hos oss, och jag skulle bli jävligt besviken om vi inte lyckades, säger Fredrik Wikingsson.  

Hur känns det inför ikväll?
– Omtumlande. Människor som uppträder inför en full Globen brukar vara vana att göra det. Men vi är två killar från landet som kastas in i Globen helt utan erfarenhet.  

Hur har ni förberett er?
– Vi ska inte vara för förberedda – det måste få vara en podcast. Vi har väl ungefär två ämnen var, några är Fotbolls-VM-dokumentären och Alliansdansen, säger han och fortsätter:  

– Men det ska inte bara bli prat – det måste finnas överraskningar också. Men jag kan väl säga att det blir pyroteknik långt ifrån E-typenivå och ett halvt klädbyte.  

Hade ni kunnat förutse ett nästan utsålt Globen?
– När vi bokade Globen var det många av våra vänner som var lite oroliga för att det bara skulle komma 87 personer. Det hade blivit lite genant och en massa olyckskorpar skulle kunna grotta ner dig i det. Ett typiskt i-landsproblem.  

Varför gör ni i kväll för att det ska vara värt pengarna?
– Inte fan vet jag. Men biljettpriserna är ganska humana – inte en tredjedel så dyrt som många andra grejer. Att någon söderhipster har fått en gratisbiljett, kommer hit och drar direkt till krogen efteråt är en sak, men vi är väldigt ödmjuka inför dem som rest långt, bokat flyg– och tågbiljetter för att se oss. Vi är supertacksamma för det.  

Trots att podcasten går i graven i kväll – blev det känt i veckan att den återkommer i ny tappning i höst – på engelska.

Hur känns det att lägga ner den svenska varianten av podden nu?
– Vemodigt, men askan är den bästa jorden. Nu har vi gjort 200 avsnitt och i dag finns det poddar överallt. Att bereda lite plats är stimulerande för oss. Att lägga ner podden kan vara det mest moderna vi har gjort.  

– Vem fan vet, om ett halvår när vi är missnöjda med den engelska podden kanske vi startar upp igen.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Filip och FredrikGloben

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.