Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Efter Radiogala-fiaskot – eventbyrån gör pudel

Publicerad: 10 oktober 2012, 15:40

Brevet från Initiativ.

Eventbyrån Initiativ var ansvariga för den misslyckade Radiogala som hölls för några veckor sedan. Nu gör man en pudel genom att betala tillbaka hela arvodet till arrangörerna, göra personalomflyttningar samt avsluta samarbetet.


Ämnen i artikeln:

RadiogalanInitiativ

Den 20 september hölls Radiodagen som arrangeras varje år av MTG Radio,  SBS Radio, Sveriges Radio och Utbildningsradion. På kvällen var det  Radiogala där Radiopriset delades ut i flera kategorier.

Men för alla inblandade blev Radiogalan en katastrofal tillställning.  Programledarna läste ständigt fel i sina manus, grafiken var både rörig  och felstavad och det blev missar kring vem som vann vilken kategori.

I utvärderingen som arrangörerna har gjort får galan bottenbetyg av  besökarna och arrangörerna själva kallar galan för "haveri" och "kalkon"  i ett internt mejl Resumé har tagit del av.

Eventbyrån Initiativ, som producerade galan, tar nu på sig hela skulden  genom att be arrangörerna MTG Radio, SBS Radio, Sveriges Radio och  Utbildningsradion om ursäkt i ett brev.

De väljer att återbetala hela sitt galaarvode på 152 000 kronor till  arrangörerna. Internt har man även gjort en del personalomflyttningar  genom att byta ut producenten för galan samt också sagt upp  underleverantörer i galaproduktionen.

I brevet från Initiativ, som Resumé har tagit del av, skriver man bland annat:

"Det inträffade är mycket olyckligt och är, vad radiobolagens och våra  respektive utvärderingar kommit fram till, resultatet av bl.a ett längre  strömavbrott under eftermiddagen som p.g.a ny sound check förhindrade  delar av repetitionsarbetet, men också ett antal missbedömningar samt,  vad gästerna upplever som, grov nonchalans från de producenter/aktörer  som fått i uppdrag att genomföra galan. Vi har som följd av detta, med  omedelbar verkan, bytt ut den producent som var ansvarig för Radiogalans  genomförande."

Man skriver vidare:

"Vi är bedrövade och ser mycket allvarligt på det som inte fungerade. Vi  accepterar därför fullt ut arrangörernas av Radiogalans kompensationskrav på den av Radiobolagen avsatta budgeten för  producentroll samt produktion av Radiogalans genomförande om 152 000  kronor exklusive moms återbetalas. Detta som en skyndsam reglering av  det inträffade. Betalning kommer att ske omgående. Vidare har vi kommit överens om att vi avslutar de resterande åtaganaden  vi har tillsammans med Radiobolagen i enlighet med de kontrakt som styr  vårt samarbete fram till avslut."

Initiativ och arrangörerna avslutar nu sitt samarbete efter två år.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

RadiogalanInitiativ

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.