Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Ekot stuvar om i toppen

Publicerad: 21 augusti 2014, 13:21

Ginna Lindberg, Per Eurenius, Michael Österlund.

Foto: Mattias Ahlm/SR.

Sveriges Radios Ekoredaktion skapar en ny organisation där Ginna Lindberg blir utrikeschef, Per Eurenius inrikeschef och Michael Österlund publiceringschef.


Ämnen i artikeln:

EkotAnne LagercrantzMichael Österlund

- Jag är glad att Ginna, Per och Michael tagit på sig dessa nya roller. Det finns en enorm samlad kompetens i ledningen, parat med ett driv och en omsorg om redaktionen, säger Anne Lagercrantz, Ekochef i en kommentar.

Ginna Lindberg har tidigare varit både korrespondent i USA och utrikeschef på Ekot åren 2005-2007. Den nuvarande utrikeschefen Per Eurenius, som nu blir inrikeschef, har tidigare bland annat varit korrespondent i Tyskland, nyhetsredaktör på Ekot, chef för P1 Morgon och chef för Studio Ett.

Ekots nyhetshef Michael Österlund, som nu blir publiceringschef, har tidigare bland annat varit gruppchef för Ekots ekonomireportrar, kanalchef på P4 Västmanland och utvecklingschef på Ekot.

Den nya organisationen gör också att man slopar den nuvarande indelningen i en nyhetsdel och en programdel.

– I och med förändringen blir det kraften i ämnet eller nyheten, och inte reporterns grupptillhörighet, som avgör var ett reportage publiceras, säger Anne Lagercrantz i en kommentar.

Den nya organisationen träder i full kraft vid årsskiftet.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.