Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Emanuel Karlsten blir programledare i radio

Publicerad: 11 juni 2013, 13:28

Emanuel Karlsten

Foto: Leo Ahlgren

En nyhetskrönikör, en grävande reporter och en Pennskaftsprisvinnare leder P3:s aktuelitetsprogram ”P3:s nyheter med” i sommar som annars frontas av Natalie Kazimierska.


Ämnen i artikeln:

Emanuel KarlstenP3 Nyheter

Först ut är göteborgaren Emanuel Karlsten som börjar redan den 24 juni. Han har jobbat som sociala medier-redaktör på Expressen och startat nyhetskollektivet Ajour. Numera är han krönikör på Dagens Nyheter och håller utbildningar i använding av sociala medier för journalister.  Han säger själv att han ser fram emot att testa ett nytt medium då han hittils främst jobbat i tidnigngsformat.

Han följs av Mikael Sjödell som är grävande reporter på P1:s program Kaliber. Mikel Sjödell är också från Göteborg men har tidigare erfarenhet från Radio. Han har jobbat som researcher på Sveriges Radio och på lokalradio i Auckland i Nya Zeeland. Han tar över programmet den 15 juli.

Sist ut är Josephine Freje, 33 år, känd som "Gräv-Josse" på grund sin undersökande journalistik, och även hon från Göteborg. 2010 vann hon Pennskaftspriset för flera granskande inslag i P3. Samma år fick hon Stockholm Prides Regnbågspris  för en granskning som gjordes i sammarbete mellan P1:s Kaliber och P3:s Brunchrapport. Josephine Freje har suttit i styrelsen för Föreningen Grävande Journalister. Hon leder programmet mellan 29 juli - 15 augusti.

Ämnen i artikeln:

Emanuel KarlstenP3 Nyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.