Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

”En journalists våta dröm”

Publicerad: 22 augusti 2012, 06:56

Ivar Ekman.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Ivar Ekman blir ny programledare för det fördjupande utrikesmagasinet Konflikt i P1. Han ersätter Mikael Olsson och delar programledarskapet med Daniela Marquardt.


Ämnen i artikeln:

Konflikt

Ivar Ekman har tidigare varit  redaktionschef på  magasinet Filter och Skandinavienkorrespondent för  International Herald  Tribune. Han har en master-examen i internationell  politik från  Columbia-universitetet i New York, där studierna  påbörjades en vecka  före attacken mot World Trade Center. Han har  jobbat på Konflikt sedan  2010, och var tidigare en av programmets  producenter.

– Att utåt få  företräda ett program som så tydligt anstränger sig för att berätta om  platser, händelser och människor som få andra berättar om, och dessutom  gör det på ett sätt som är både tillgängligt och vederhäftigt - det är  en journalists våta dröm, säger Ivar Ekman, i ett pressmeddelande.

Säsongspremiären  på lördag 25 augusti kl. 09.03 behandlar risken för splittring i  Afrikas folkrikaste stat Nigeria. Det kommer även att handla om religionen som  drivkraft och förevändning för separatism.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Konflikt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.